x

Bez djece na praznik, napustila ih! Zorica Brunclik otvorila dušu: Ovo je prvi Božić da smo Kemiš i ja sami!

Pjevačica Zorica Brunclik, prvi put bez djece i unuka, provodi Božić samo u zagrljaju supruga, čuvenog harmonikaša Miroljuba Aranđelovića Kemiša.

Budući da je folk zvijezda sa karijerom dugom 45 godina privatno majka četvoro djece, uz koje je ravnopravno prihvatila i Kemišovu kćerku Jelenu, kao i baka šestoro unučadi, ona u vrijeme Božića već decenijama osjeća prazničnu atmosferu u njihovoj kući u Krnjači i raduje se danima koje provodi sa najmilijima, ali ove godine je situacija malo drugačija.

"Ovo je prvi Božić da tata (Kemiš) i ja ostajemo sami jer su sva naša djeca svila svoje domove i izrodila svoju djecu. Malo je čudno, priznajem, ali ima i to draž jer nas dvoje ostajemo sami, usmjereni jedno na drugo. On na svoju ženicu, a ja na muža, koji mi je i roditelj i prijatelj i saradnik i ljubavnik. Znate kako, naše kćerke i sin imaju i roditelje svojih partnera, tako da je prirodno da se organizuju tako da i njima posvete neke momente tokom velikih praznika koji se slave više dana. Ipak, drugog ili trećeg prazničnog dana svi dolaze kod nas da ručamo zajedno i podijelimo poklone, kojima se svi radujemo", ispričala je Zorica Brunclik i otkrila da je božićnu česnicu oduvijek mijesila sama.


"Da, ja sam uvijek sa ljubavlju spremala našu česnicu, koju lomimo na ranom ručku ili kasnom doručku. Bogata i praznična trpeza spaja porodicu i to je istinska draž, a prije toga je, naravno post, i imamo uobičajeni meni za Badnji dan. Postim i dušom i tijelom, otkad ne pušim, a tome ima i više od 20 godina", rekla je Brunclikova.

Na spomen Božića oči pjevačice zasijale su i napunile se suzama. Zorica se prisjetila teškog djetinjstva i prazničnih dana u kući svoje majke Zlatije, koja je sama odgajala nju i njena tri brata.

"Živjeli smo veoma siromašno u toj mjeri da smo samo za Božić i Vaskrs imali šta da jedemo, tako da su ti dani jedini svetli trenuci mog djetinjstva. Moja majka se dovijala i bila vrijedna žena, radila je težak fizički posao, ali trebalo je četvoro djece nahraniti samostalno bez ičije pomoći. Moja majka je rano umrla, ali je, na sreću, uspjela da osjeti kako izgleda Božić u izobilju, u sjaju i glamuru, zahvaljujući meni, koja sam postajala sve saosjećajnija sa njom kako su godine prolazile. Neizmjerno mi je žao što još dugo nije poživjela sa nama da može da uživa do duboke starosti i da slavi Božić o kakvom je maštala u nemaštini", zaključila je Zorica.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


(Srpski telegraf)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.