x

Novi gol Dijamanta u Seriji A

Bez pobjednika u Napulju: Edin Džeko ponovo spasio Inter

Fudbaleri Intera večeras su remizirali u gostima protiv Napolija (1:1) u derbiju 25. kola italijanske Serije A.

Napoli je dosta bolje otvorio večerašnju utakmicu, a domaći su veoma rano došli do prednosti. U petoj minuti De Vrij je srušio Osimhena u kaznenom prostoru, glavni sudija je svirao penal nakon što je pogledao snimak ove situacije.

Loptu na bijelu tačku namjesto je Insigne i uspio je da pogodi za 1:0 za veliko slavlje navijača Napolija.

Napoli je do drugog gola mogao već u 12. minuti. Ovaj put u centru pažnje našao se Zielinski koji je šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali je stativa ovaj put bila saveznik Samira Handanovića.


Domaći tim ponovo prijeti u 28. minuti kada je u šansi bio Osimhen, no šutira preko gola. Inter je prvu šansu na meču imao u 36. minuti kada je Perišić centrirao s lijeve strane, a Džeko glavom šutira direktno u Ospinu.

Međutim, i pored lošije igre u prvom poluvremenu Inter je na samom startu drugog dijela uspio da dođe do izjednačenja.

U centru pažnje našao se Džeko koji je sjajno pogodio mrežu Napolija za 1:1 i uspio je da dođe do svog desetog gola ove sezone u Seriji A.


Do prve prave šanse čekali smo do 69. minute. U odličnoj prilici bio je Elmas koji je ostao sam ispred Handanovića, ali je golman Intera uspio nekako da odbrani njegov udarac i pošalje loptu u korner.

U finišu utakmice igralo se većinom na sredini terena, te je Inter imao inicijativu, a Napoli je čekao prilike iz kontri.

Ipak, do kraja utakmice nismo vidjeli neke ozbiljnije prilike i na kraju je ostalo 1:1. Inter je ostao prvi na tabeli sa 54 boda, dok drugoplasirani Napoli ima bod manje, ali i utakmicu više u odnosu na klub s Meazze.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.