x

Zenica

BH juniorke remizirale sa Bugarskom!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Ženska „U-19“ reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je danas 2:2 u prijateljskom meču odigranom u Zenici sa odgovarajućom selekcijom Bugarske.

Sofija Krajšumović je u 3' bila brža od odbrambenih igračica Bugarske, ali je njen šut sa 15-ak metara odbranila Viktoria Dimova.

Minutu poslije pokušala je Ivana Naydenova sa distance, a lopta odlazi pored gola. 

Gošće do prednosti dolaze u 6'. Dimitra Ivanova je izašla sama pred golmanicu Indiru Faković i sa desetak metara poslala loptu u mrežu. 

Bugarska u 11' udvostručuje prednost. Aleksandra Palagacheva prolazi po lijevoj strani i šalje loptu na drugu stativu za Aleksandru Yanevu koja pogađa za 0:2. 


Elma Husić u 17' precizno šutira iz slobodnog udarca sa oko 18 metara i smanjuje prednost Bugarske.

Krajšumović je imala dobru priliku i u 21', ali je sa sedam metara iskosa sa lijeve strane šutirala pored gola.

Ajla Zukić u 31' snažno šutira sa desne strane protivničkog kaznenog prostora i pogađa suprotni ugao gola Bugarske za 2:2.

Pokušala je i Đula Velagić u 39' sa distance, ali lopta odlazi iznad prečke.

Alma Krajnić je prva zaprijetila u drugom poluvremenu u 50' kad je sa ivice šesnaesterca šutirala preko gola. Više sreće nije imala ni Husić iz slične pozicije u 57'.

Nakon kornera u 70' najviša u skoku bila je Fadila Mujkić, ali je poslala loptu pored gola. identičan ishod nakon kornera bio je i osam minuta poslije, ponovo je Mujkić bila neprecizna.

Krajšumović je takođe propustila dvije dobre prilike u 76' i 79'. Prvi pokušaj su izblokirale bugarske defanzivne igračice, a drugi put je šutirala pored gola sa deset metara.

Po završetku meča selektor Dragan Jevtić je izjavio: „Sigurno da je publika imala šta a vidi danas i od nas, ali i od Bugarske, naročito u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu je malo pao tempo igre, ali možemo biti zadovoljni ovom provjerom. Igrali smo sa kvalitetnim protivnikom koji je pokazao da nije slučajno ostvario plasman u elitnu kvalifikacionu rundu. Danas smo vidjeli dobre i loše strane sa naše strane. Izgradnja napada je bila u redu, ali je nedostajalo koncentracije u završnici. Nastojaćemo da ispravimo te stvari i da budemo bolji u drugoj utakmici.“


Iste selekcije će se još jednom sastati u Trening centru NS/FS BiH u Zenici 2. avgusta u 10:00 sati.

Bosna i Hercegovina-Bugarska 2:2 (2:2)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Azem Karić.

Sudije asistenti: Emir Delić, Emir Oprašić.

4. sutkinja: Ilma Durmo.

Golovi: 0:1 Ivanova (6'), 0:2 Palagacheva (11'), 1:2 Husić (17'), 2:2 Zukić (31').

Bosna i Hercegovina: Indira Faković, Ajla Zukić, Frančeska Šimić, Dušica Lukić, Đula Velagić, Fadila Mujkić, Alma Krajnić, Elma Husić, Sofija Krajšumović, Selma Hasić, Samra Barić. Igrale su još: Alma Šečić, Emka Bašić, Sajra Fejzić, Dejana Marković. Selektor: Dragan Jevtić.

Bugarska: Viktoria Dimova, Gergana Iliycheva, Yanitza Ivanova, Aleksandra Yaneva, Ivana Naydenova, Gabriela Hristova, Dimitra Ivanova, Gabriela Naydenova, Aleksandra Palagacheva, Yana Yordanova, Antonina Šopska. Igrale su još: Viktoria Ivanova, Vanesa Stoycheva, Zdravka Parapunova, Silvia Dzhaleva, Aleksandra Goranova, Manoela Beveva, Lia Angelova, Silvia Kefalova. Selektorica: Silviya Radoyska.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko/
Tekst : nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.