x

Meč se igra u Zenici

Bh. odbojkašice večeras protiv Latvije love možda i ključnu pobjedu za plasman na EP

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici igra možda i ključnu utakmicu za odlazak na historijsko Evropsko prvenstvo.

Izabranice Stevana Ljubičića će od 20 sati odmjeriti snage sa Latvijom i u slučaju trijumfa "otvorile " bi vrata EP-a.

U drugom meču naše grupe danas će Češka igrati protiv Slovenije i našim odbojkašicama bi tu odličan bio trijumf Češke protiv Slovenki, tako da bi u slučaju našeg trijumfa protiv Latvije i trijumfa Češke, naše djevojke duel zadnjeg kola protiv Slovenije dočekale u finoj situaciji. U prvom meču savladali smo Slovenke sa 3:0, a trenutni set količnik naših djevojaka je 7:6, dok je Slovenkama 7:7.


Podsjetimo, naše odbojkašice su sinoć u utakmici četvrtog kola poražene od Češke sa 3:1, iako su dva prva seta pružile sjajan otpor favorizovanim Čehinjama, koje su dva kola prije kraja osigurale plasman na EP iz naše grupe. Prvi set su izabranice Stevana Ljubičića dobile sa 25:19, a Čehinje uzvraćaju u drugom sa 22:25. U trećem setu potpuna dominacija Češke koja osvaja set sa 9:25. Četvrti set je donio veliku borbu, dosta lijepih poena, a na kraju su Čehinje slavile sa 14:25 serijom poena u drugom periodu seta.


Utakmice 4., 5. i 6. kola igraju se u Zenici, jer je CEV ove kvalifikacije rasporedio turnirski zbog svih problema izazvanim pandemijom koronavirusa. Češka je osigurala plasman na EP, imaju 12 bodova, naša selekcija i Slovenija imaju šest, Latvija je bez poena nakon četiri odigrana meča.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.