x

Bh. parlamentarka pozitivna na koronavirus!

Zastupnica SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Snježana Novaković-Bursać pozitivna je na koronavirus, što je i sama potvrdila objavom na Facebooku.

Ona je smještena izolatorij u Studentskom centru "Nikola Tesla", a navela je kako se trenutno osjeća dobro, te da njena klinička slika najviše liči na blažu prehladu.

- Kao što svi već znate, 'studenjak' je mjesto gdje se, radi zdrastvenog nadzora trenutno smještaju osobe koje su pozitivne na koronavirus. Da, dakle ja sam jedna od 100-tinjak osoba u Banjaluci kod kojih je potvrđeno da imaju virus koronu, ili jedna od nekoliko stotina hiljada takvih osoba u svijetu. U ovom trentku ja se osjećam dobro, imam kliničku sliku koja najviše liči blažoj prehladi i nadam se da će tako i da ostane. Vjerujem da niko ne želi da dobije bolest, niti virus, ali eto...desi se. I to svakome može da se desi. To rijetko ko može da izabere - napisala je Novaković-Bursać.


Istakla je kako je virus, vjerovatno, dobila vršeći dužnosti za koje je izabrana, te navela kako joj je to jedina utjeha.

- Nisam ga birala, ali jesam ono što sam mogla – izabrala sam da ostanem kod kuće unazad 13 dana (od 14. marta) i zbog toga osjećam ipak neku vrstu mira jer mislim da svojim ponašanjem nisam ugrozila nikog drugog, posebno ne one koje trebamo naviše paziti – naše roditelje, prijatelje, rodbinu, sugrađane koji već imaju određene zdravstvene probleme, starije osobe... Kako sam u kućnoj izolaciji sam bila od 14.03., a simptome koji liče na prehladu sam dobila 23.03., dakle 9 dana nakon vjerovatnog kontakta, jako jako je bitno da svi u kućnoj izolaciji izdrže onih 14 dana, a i svi ostali koji baš ne moraju da se kreću. Ostanite u kući, molim Vas - napisala je Novaković-Bursać.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.