x

BH Telecom i Sarajevo Film Festival nastavljaju saradnju i ove godine! (FOTO)

U prvim godinama kada je Sarajevo Film Festival bio ideja entuzijasta koji su vjerovali da mogu donijeti promjene na kinematografskoj sceni Bosne i Hercegovine, među onima koji su pružili podršku bio je i tadašnji JP PTT Bosne i Hercegovine, kao glavni sponzor Festivala.

Saradnja je, sa povremenim prekidima, trajala nekoliko godina, a SFF je danas jedan od najznačajnijih evropskih filmskih festivala i omiljena destinacija brojnih poznatih ličnosti. BH telecom će naredne tri godine biti glavni spoznor SFF-a.

„BH Telecom je lider u telekomunikacijskom sektoru, najuspješnija javna kompanija i jedan od najpoznatijih bh. brendova koji podržava domaću kinematografiju. U prethodnih 20 godina smo bili partneri i koproducenti brojnih domaćih filmova i festivala. Danas, na jubilarnu 25. godišnjicu, ponosni smo da ponovo počinje saradnje tokom koje će BH Telecom u naredne tri godine biti glavni sponzor Sarajevo film festivala pod sloganom 'Moje Sarajevo. Moja priča'“, izjavio je v.d. generalnog direktora BH Telecoma Sedin Kahriman te dodao da mu je drago što je BH Telecom glavni sponzor najznačajnijeg filmsog festivala i društvenog događaja u regiji koji je zauzeo značajno mjesto na evropskoj i svjetskoj sceni filma i na najljepši način promoviše BiH i grad Sarajevo.


V.d. generalnog direktora Sedin Kahriman najavio je i demonstriranje signala 5G mreže za vrijeme trajanja SFF-a.

"Kao što znate, ove godine smo pustili 4G+ mrežu i u tehnološkom smislu već smo napravili značajan iskorak. Tokom Festivala ćemo otići korak dalje i u našoj pagodi na festivalskom trgu ćemo svim posjetiocima omogućiti demonstraciju usluga i iskustava koje pruža 5G mreža, kako bismo posjetiocima dočarali mogućnosti i primjene nove tehnologije. U sklopu moja TV usluge ćemo našim korsinicima zajedno sa direkcijom Festivala, ponuditi novi kanal "Moj film" na kojem će biti emitovan izbor filmova koji su do sada prikazani na Sarajevo Film Festivalu, a za koje Festival ima autorska prava", kazao je Sedin Kahriman.


Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala se prisjetio prvih dana Festivala i istakao značaj saradnje sa BH Telecomom.

„U prvim godinama našeg postojanja, kad smo se borili da promovišemo našu viziju i zadobijemo povjerenje filmskih autora i publike, sponzorstvo BH Telecom je Sarajevo Film Festivalu omogućio nesmetan rad i uspostavljanje visokih standarda u organizaciji festivala. Jaka podrška BH Telecoma ujedno je bila i poziv za ostale renomirane sponzore da se priključe u porodicu naših sponzora, koja je do danas okupila neke od najznačajnih svjetskih i regionalnih kompanija. Festivalu koji je među liderima filmskih festivalau Evropi, partneri su itekako važni. Posebnu važnost za nas ima partner iz telekomunikacijskog sektora, jer su te kompanije sve više aktivno uključenje u proizvodnju audio vizuelnih sadržaja kao što su filmovi, serije i slični sadržaji. Zato je saradnja sa BH Telecomomm, kao liderom na bh. telekomunikacijskom tržištu, od obostrano velikog značaja i interesa“, izjavio je Purivatra.


Na današnjoj press konferenciji je predstavljena promotivna kampanja koju je BH Telecom pripremio za ovogodišnji Sarajevo Film Festival pod nazivom „Moje Sarajevo. Moja priča“. Pored specijalnog izdanja prepaid paketa sa temom Sarajevo Film Festivala, posjetioci SFF-a će tokom osam dana festivala moći uživati u brojnim iznenađenjima koje je pripremio BH Telecom kao što su pokloni za posjetioce, besplatne wi-fi zone, nagradne igre i praćenje uživo festivalske atmosfere sa nekoliko lokacija na moja TV posebnom kanalu.

Premijerno je prikazan i spot koji će biti emitovan tokom festivalskih dana, a koji je objedinio čuvene scene iz filma „Valter brani Sarajevo“ i nezaboravne replike glumaca koje često citiramo, budeći nostalgiju za svim onim lijepim stranama Sarajeva, njegovom tradicijom, mentalitetom, opštom i kulturom grada i vrijednostima zbog kojih volimo Sarajevo.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.