x

Zenica

BiH druga na razvojnom turniru! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
„U-16“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Zenici Crnu Goru sa 3:2 u susretu trećeg kola UEFA razvojnog turira.

Našoj selekciji je ova pobjeda bila dovoljna za drugo mjesto na turniru.

Bh. tim je do prednosti došao u 6'. Dino Nuhanović ubacuje loptu sa desne strane u protivnički kazneni prostor, a reprezentativac Crne Gore Ljubomir Pejović je skreće u vlastitu mrežu. 

U 26' zaprijetili su i Crnogorci, ali je šut Lazara Mijovića sa desetak metara zaustavio golman Luka Damjanović. 

Minutu poslije pokušao je Nuhanović iskosa sa desne strane, a defanzivci Crne Gore blokiraju njegov šut. 


Prednost reprezentacije BiH je udvostručena u 33'. Nakon jedne akcije Arif Ramić u kaznenom prostoru spušta loptu glavom za Dinu Nuhanovića koji pogađa za 2:0.

Dobru priliku za Crnu Goru propustio je Eldin Rastoder u 35' kad neometan sa desetak metara loptu šalje pored gola.

Crna Gora smanjuje prednost Bosne i Hercegovine u 43'. Ognjen Bakić izvodi slobodan udarac sa desne strane, a u gužvi u kaznenom prostoru se najbolje snalazi Kristijan Ernec i šalje loptu iza leđa Damjanovića.

Ognjen Bakić u 55' nakon centaršuta sa lijeve strane izjednačuje rezultat.

Nuhanović u 67' odlično prolazi po desnoj strani i pogađa prečku gola Crne Gore.

Dino Nuhanović u 76' pogađa za 3:2. Ivan Grgić je centrirao sa lijeve strane, golman Crne Gore Nikola Ivezić kratko odbija loptu do Nuhanovića koji postiže pogodak.

Po završetku utakmice selektor Adin Mulaosmanović je izjavio:

„Što se tiče današnje utakmice moramo biti zadovoljni. Vidjela se želja za pobjedom kod naših dječaka i na kraju su zasluženo do nje i došli. Imali smo malo i sreće jer smo nakon 2:0 iz prvih 40 minuta, brzo u drugom periodu primili dva gola. Nakon toga smo igrali i pod određenim pritiskom, ali smo uspjeli da postignemo treći gol i zasluženo pobijedimo.“

Mulaosmanović je zadovoljan nastupom na turniru:

„Turnir je poslužio svrsi. Odigrali smo tri kvalitetne utakmice i vidjeli sve igrače koje imamo u ovom momentu na raspolaganju. U narednom periodu ćemo imati još utakmica i provjerićemo još potencijalnih reprezentativaca. Dosta je posla pred nama, ali spremno ćemo dočekati kvalifikacije.“


U drugom meču turnira Armenija je jutros sa 2:0 pobijedila Gibraltar.

Armenija je završila turnir na prvom mjesto sa 7 bodova, koliko je osvojila i drugoplasirana Bosna i Hercegovina. Treća je Crna Gora sa 4 boda, a Gibraltar četvrti sa 0.

Crna Gora-Bosna i Hercegovina 2:3 (0:2)

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Nemanja Aleksić (Banja Luka).

Sudije asistenti: Mirko Mirić (Šamac), Dejan Stjepanović (Banja Luka).

4. sudija: Damir Begić (Zenica).

Golovi: 0:1 Pejović (6' autogol), 0:2 Nuhanović (33'), 1:2 Ernec (43'), 2:2 Bakić (55'), 2:3 Nuhanović (76').

Žuti kartoni: Ćorić (BiH), Ernec (Crna Gora).

Crna Gora: Alan Spahić, Nikola Vuković, Ognjen Đinović, Jovan Dašić, Ognjen Bakić, Marko Vujačić, Lazar Mijović, Ljubomir Pejović, Filip Radojičić, Bojan Adžić, Eldin Rastoder. Igrali su još: Matija Lambulić, Kristijan Ernec, Milun Joković, Dušan Vuković, Andrej Bajović, Kian Ličina, Dušan Šuškačević. Selektor: Slobodan Drašković.

Bosna i Hercegovina: Luka Damjanović, Benjamin Ćosić, Esnar Fejzić, Faruk Hodžić, Muharem Trako, Dario Ćorić, Arif Ramić, Amar Musić, Dejan Popara, Mustafa Šukilović, Dino Nuhanović. Igrali su još: Aleksej Golijanin, Ajdin Zulić, Ivan Grgić, Danijel Šunić. Selektor: Adin Mulaosmanović.

.

.

.

Foto : Pahuljko/
Izvor : nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.