x

BiH je dobila ministra koji je ponavljao razred: Imao sam problem s jednim profesorom!

Odluka o imenovanju Miloša Lučića na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH potvrđena je većinskim brojem glasova na današnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Za imenovanje Miloša Lučića, kojem se zastupnici podsmjehuju zato što je ponavljao četvrti razred srednje škole i što je studirao duže od decenije, glasala su 22 zastupnika, dok ih je 15 bilo protiv i jedan suzdržan.

On je predložen umjesto Mlađena Božovića koji nije imao potrebnu podršku zastupnika Stranke demokratske akcije. Božović je nedavno odustao od kandidature, a umjesto njega je "uskočio" Lučić.


Zukan Helez, zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, izjavio je danas da je neozbiljno osobu koja se predstavlja kao bankar, a ima završenu samo srednju školu, predložiti na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Damir Arnaut, zastupnik Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, podsjetio je da je prvobitno najavljivano da će na poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice biti imenovan profesor, a da su spali na to da se imenuje student. On je upitao kada je postignut novi sporazum između SDA i SNSD-a.


Zastupnik SDS-a Mirko Šarović smatra da predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija nije ponudio nikakvo uvjerenje da će predloženi kandidat moći odgovoriti zadatku.

"Osim što ste samo izgovorili njegovo ime, trebali bismo čuti barem nešto što bi nas uvjerilo da on ispunjava uvjete, iako sam svjestan da postoji parlamentarna većina koja će moći izglasati to imenovanje", izjavio je Šarović.


Lučić, kojeg na funkciju ministra za ljudska prava BiH predložio DNS, odgovarajući na pitanje zašto mu je za četverogodišnju srednju školu trebalo pet godina, izjavio da je ponavljao četvrti razred jer je imao problem s jednim profesorom.

Na upit zbog čega mu ja za okončanje fakulteta trebalo 12 godina rekao je da je pokušao tokom studija graditi bankarsku karijeru, te je nakon toga otišao u Banju Luku gdje je "sve ispite napolagao".

.

.

.

.


Izvor: Klix

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Plaćam više od 80 $ / h radeći od kuće s dvoje djece u kući. Nikada nisam mislio da ću to moći uraditi Ali sestra moje najbolje prijateljice zarađuje preko 9185 dolara mjesečno radeći to i uvjerila me da pokušam. Potencijal s tim je beskrajan. Evo šta sam radio, ................................ cutt.ly/syvK0vy