x

BiH U21 : Pobjeda mlade reprezentacije! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
„U-21“ reprezentacija BiH pobijedila je u Zenici Vels sa 1:0 u svojoj šestoj utakmici kvalifikacija za Euro 2019. Prvu priliku na meču imao je kapiten bh. tima Eldar Ćivić već u 2'. Šutirao je iskosa sa lijeve strane, ali je golman Velsa Luke Pilling odbranio ovaj pokušaj.

Velšani su imali dobar pokušaj u 19' kada je udarac Ciana Harriesa sa ivice kaznenog prostora zaustavio Azir Muminović.

Pokušao je i Demir Peco iz povoljne pozicije u 31', ali nije bio precizan. Ivan Jukić je u 35' šutirao sa dvadesetak metara, a lopta odlazi iznad gola.

Amer Gojak je na otvaranju drugog poluvremena imao priliku, ali je Pillin odlično intervenisao. Marijan Ćavar je dobro pokušao sa distance u 54', a lopta odlazi iznad prečke.

Prednost bh timu donosi Darko Todorović u 65'. Desni bek naše mlade reprezentacije je odlično šutirao sa oko 30 metara, iskosa sa desne strane i pogodio protivničku mrežu za 1:0.

Dobru priliku za goste imao je Regan Poole u 81' kada je pokušao glavom sa 7 metara, a poslao je loptu pored gola. Uzvratio je Ermedn Demirović tri minute poslije nakon dodavanja Gojaka, ali nije bio precizan iz povoljne pozicije.

Dvije minute prije kraja Matondo je neometan sa desetak metara poslao loptu preko gola.

Do kraja utakmice više nije bilo prilika i BiH je pobijedila sa 1:0.

Naredni protivnik našoj reprezentaciji biće selekcija Lihtenštajna, a taj susret će biti odigran na stadionu „Rheinpark“ u Vaduzu 27. marta u 18:00 sati.


Bosna i Hercegovina-Vels 1:0 (0:0)

Stadion: Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Espen Eskas (Norveška).

Sudije asistenti: Kim Thomas Haglund, Morten Jensen (Norveška).

4. sudija: Kai Erik Steen (Norveška).

Golovi: 1:0 Todorović (65').

Žuti kartoni: Radeljić, Mustedanagić (BiH), Rodon, Brooks (Vels).

Bosna i Hercegovina: Azir Muminović, Stjepan Radeljić, Marko Mihojević, Eldar Ćivić, Darko Todorović, Stjepan Lončar, Marijan Ćavar, Amer Gojak (89. Zinedin Mustedanagić), Ivan Jukić, Demir Peco (76. Mićo Kuzmanović), Ermedin Demirović (90+1. Nardin Mulahusejnović). Selektor: Vinko Marinović.

Vels: Luke Pilling, Cameron Coxe, Regan Poole, Joe Rondon, Cian Harries, George Thomas (79. Rabbi Matondo), Jack Evans, Thomas Harris, David Brooks, Joseff Morrell (63. Daniel James), Aaron Lewis. Selektor: Rob Page.

Foto : Sačak Ismir

Izvor : nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.