x

VOLE JE SLAVNE DAME

"Bijelo zlato" je hit boja kose za ljeto 2022. godine

Ovaj neutralni ton znači i da ova nova nijansa plave dobro pristaje svakoj nijansi tena. No to ne znači nužno da se lako postiže ili održava.

Nakon trenda dubokih smeđih tonova populariziranih pod epitetom raskošna smeđa, odnosno, expensive brunette, pojavila se nova, i jednako luksuzna nijansa koja slovi za najpoželjniju ljetnu boju kose.

Riječ je o nijansi - "bijelog zlata".

Od Điđi (Gigi) Hadid do Kim Kardašijan (Kardashian) slavne osobe zamijenile su svoje bronzane i smeđe nijanse za ovu svijetloplavu, gotovo bijelu kosu.


- Karakterizira ju neutralna krem nijansa koja nije previše ni srebrena ni previše zlatna – kaže za časopis Glamour Tom Smit (Smith).

Boja je negdje između platinaste nijanse koja je dominirala 2016. godine, i zlatne "vintage" plavuše od prošlog ljeta.

- Najbolje ju je opisati kao bijelo zlato - nije hladna kao srebrena ili pepeljasta nijansa, a svakako nije ni dovoljno topla da bi bila zlatna - pojašnjava Smit.


 Ovaj neutralni ton znači i da ova nova nijansa plave dobro pristaje svakoj nijansi tena. No to ne znači nužno da se lako postiže ili održava.

- Ova verzija platinasto plave je zahtjevna za održavanje i nije jeftina za postizanje, pa je logično da i se okarakterizira kao luksuzna - kaže Smit, koji preporučuje da farbanje kose u ovu nijansu povjeravate samo iskusnom profesionalcu, naročito ako počinjete s tamnijom podlogom.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.