x

Zbog zabrane teniserima iz Rusije i Bjelorusije

Bijesna Ukrajina žestoko oplela po Srbinu: Pogledajte šta je Novak rekao!

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk (19) iskritikovala je najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića. Tinejdžerki iz Kijeva se nije dopalo to što je Novak javno osudio odluku Vimboldona da zabrani ruskim i bjeloruskim sportistima da se takmiče.

"Hoću da moje kolege teniseri shvate kakva je situacija i da nam daju podršku. Ali, mislim, pogledajte šta je Novak rekao. Pogledajte šta je Rafa rekao. Kako će vas podržati cijeli tur, kada trojica najboljih igrača kažu ovakve stvari?" pita se Marta.


Podsjetimo, Novak smatra da ne treba da se dešava miješanje politike u sport.

"Uvijek ću osuditi rat, neću ga podržati kao dijete rata. Znam koliko to trauma ostavlja, i mi na Balkanu smo imali puno ratova, ali ne mogu da podržim odluku Vimbldona, to je suludo. Igrači i treneri nemaju nikakve veze sa tim. Miješanje politike u sport ne treba da se dešava", rekao je Novak nakon šokantne odluke Vimbldona.


Mlada teniserka je oplela i po bjeloruskinji Viktoriji Azarenki, koja se nalazi u Savjetu igrača.

"Viktorija Azarenka je u Savjetu i donosi odluke oko poena na Vimbldonu, na kojem ni ne učestvuje. Kažu da ona nema lične koristi u donošenju odluka. Sama činjenica da je ona prisutna na tim sastancima i da radi to što radi... To je smiješno", kaže Kostjuk.


Podsjetimo, Kostjuk je dospjela u žižu javnosti kada je počeo rat u Ukrajini, pošto je osula žestoku paljbu po kolegama iz Rusije i Bjelorusije. U jednom podkastu je kasnije otkrila da ne želi da igra protiv Ruskinja i Bjeloruskinja, da je izbrisala njihove brojeve telefona, da ih više ne smatra prijateljima i da bi ih najradije prebila.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.