x

Binotto: Jedno je biti konkurentan, a drugo pobjeđivati

Šef Ferrarijeve F1 momčadi Mattia Binotto vjeruje da će ih pogreške na prošloj utrci u Monaku učiniti jačima i da će momčad naučiti iz pogrešnih procjena koje su ih stajale pobjede s najbržim bolidom.

Ferrari je prošlu subotu u Monaku potvrdio da ima najbrži bolid na stazama sa sporim zavojima i maksimalnim downforce zahtjevima zauzimanjem prvoga startnoga reda, ali su zbog taktičkih pogrešaka u utrci izgubili pobjedu i postolje s Leclercom, donosi MAXF1.net.

Leclerc je u Španjolskoj izgubio vodstvo u poretku od Verstappena nakon kvara na Ferrarijevoj pogonskoj jedinici, a u Monaku je izgubio još pet bodova u odnosu na Nizozemca jer je završio jedno mjesto iza njega.

Binotto je nakon utrke bio odlučan u provođenju istrage koja bi trebala pojasniti kako je došlo do pogrešnih odluka i procjena oko promjena guma u kritičnoj fazi utrke dok se staza sušila što je Red Bull iskoristio i ostvario četvrtu pobjedu zaredom.

“Prilično sam siguran da će nas takve situacije ojačati,” optimističan je Binotto.


“A mi smo prilično svjesni da je jedno biti konkurentan, a drugo pobjeđivati. To je druga razina zahtjevnosti.”

“Mislim da kao momčad i dalje napredujemo i učimo i možda će nam trebati još nešto vremena.”

“Sigurno je da smo razočarani jer smo imali najbrži bolid i pole position, a nismo pobijedili na utrci.”

“Ono što se dogodilo u Španjolskoj je potpuno druga priča, imali smo problema s pouzdanošću kad smo bili u jasnom vodstvu.”


“Ovdje su okolnosti bile takve da su nam otežale život. Ali nismo bili sjajni u procjeni i odlukama tako da je to razočaravajuće.”

“Pogreške se mogu dogoditi, ali važno je učiti iz njih i gledati ih kao priliku da se poboljšamo. Utrku ćemo analizirati u detalje kao dio priprema za iduće dvije utrke u Azerbajdžanu i Kanadi.”

Ferrari je osvojio pole positione na posljednje dvije utrke u Azerbajdžanu (2021.) i Kanadi (2019.), ali ih nisu pretvorili u pobjede – Leclerc je 2021. u Bakuu završio četvrti, a Vettel 2019. u Kanadi drugi nakon kontroverzne kazne od pet sekundi kazne zbog koje je izgubio pobjedu iako je ciljem prošao prvi.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.