x

Bio je gladan, a danas je milioner sa slomljenim telefonom: Razlog zašto nosi takav mobitel je životna lekcija svima!

Fudbaler Liverpula Sadio Mane dobio je epitet kao momak "iz naroda" zbog toga što je u danu utakmice sa Vulvsima uslikan kako nosi telefon sa polomljenim ekranom.

Mane je više puta tokom karijere i posljednjih mjeseci dokazao svoju skromnost, a momak koji na tržištu vrijedi 150 miliona eura i jedan je od četiri najskuplja fudbalera na svijetu nema problem sa tim što mu je ekran napukao - dok god radi.

Korisnicima društvenih mreža ovaj detalj nije promakao zbog čega se internetom širi haštag "jedan od nas" uz ime Senegalca. Na internetu se pojavila i njegova izjava koja je lekcija svima.


Bio je gladan, a danas je milioner sa slomljenim telefonom. Sadio Mané nije tipični fudbaler. Na ovoj slici možete vidjeti Manéa kako drži polomljeni telefon u ruci. Naprotiv, to je u skladu sa njegovim stavom i načinom na koji troši novac. 

"Zašto bih kupovao skupocjena kola i satove ili avione? Šta sve te stvari mogu da učine za mene i čitav svijet? Bio sam gladan, igrao fudbal bosonog, morao sam da radim u polju, preživio sam teška vremena i nisam se obrazovao, ali danas zahvaljujući fudbalu mogu da pomognem rodnoj zemlji i ljudima koji žive tamo. Sagradio sam škole, stadione, poklanjao cipele kao i odjeću ljudima koji su veoma siromašni. Uz to sam davao 70 € mjesečno ljudima koji žive u siromašnom dijelu Senegala kako bi im ekonomski pomogao. Nemam potrebu da prikazujem luksuzna kola, kuće, putovanja pa čak i avione. Želim da moji ljudi dobiju bar malo od onoga što je meni život dao", kaže Mané.

.

.

.

Izvor: Telegraf.rs/Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.