x

Imao dogovor s Florentinom Perezom, ali...

Bio na korak od Real Madrida, pa se predomislio: Allegri objasnio zašto je izabrao Juventus

Massimiliano Allegri se nakon dvije godine pauze odlučio vratiti trenerskom poslu i ponovo je preuzeo klubu Juventusa.

Allegri je napustio Juventus na ljeto 2019. godine iako je imao dobre rezultate, te je odlučio da se odmori od svega i napuni baterije za nove izazove.

Prethodne dvije godine Allegri je imao nekoliko zanimljivih ponuda, ali sve ih je odbio i čekao je ljeto kako bi donio odluku gdje će nastaviti svoju trenersku karijeru.

Allegri je bio nekoliko mjeseci u kontaktu s Florentinom Perezom koji mu je nudio da bude novi trener Real Madrida, te se činilo da će kraljevski klub biti njegov novi izazov.


Međutim, došlo je do velikog preokreta kada je objavljeno da se Allegri vraća u Juventus. Stara dama je otpustila Andresu Pirla i pozvala Allegrija da spasi što se spasiti može i on je to prihvatio.

Ovaj 53-godišnji trener potpisao je s Juventusom ugovor na četiri sezone što je mnoge iznenadilo jer je bilo jasno da je s Realom već imao postignut dogovor.


Allegri je na klupi kraljevskog kluba trebao da naslijedi Zinedinea Zidanea, ali se predomislio i sada je odlučio da objasni zašto je na kraju odlučio da izabere povratak na klupu Juventusa.

"Moram se zahvaliti predsjedniku Florentinu Perezu koji je htio da dođem u Real Madrid. Ipak, na kraju sam izabrao Juventus zbog ljubavi koju osjećam prema ovom klubu i zato što vjerujem u ovaj mladi tim koji imamo trenutno", izjavio je Allegri.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.