x

užas u goraždu

Bivšem fudbaleru Almiru Raščiću pucali u glavu, u kritičnom je stanju!

Sinoć oko 22 sata u Goraždu teško je pretučen bivši nogometaš Almir Raščić, a napadači su mu zatim pucali u glavu.

On je hitno prevezen u Sarajevo gdje je i operisan, a trenutno je u komi.

Kako saznajemo, njega su na kućnom pragu, za sada, nepoznate osobe prvo pretukle palicama, a zatim su mu pucali u glavu iz vatrenog oružja. Sve se dogodilo u prolazu stambene zgrade u ulici 43. drinske brigade, piše Klix.ba.


Raščić je u kritičnom stanju ambulantnim kolima prebačen na KCUS gdje je odmah operisan.

Tužitelj je za Klix.ba rekao da je napad okarakterisan kao pokušaj ubistva i da je istraga u toku, kao i potraga za napadačima.

"Sinoć u 21:48 sati NN lice dežurnoj službi Policijske stanice Goražde prijavilo je da u je ulici 43. Drinske brigade u prolazu te zgrade zatekao jedno lice u ležećem položaju sa povredama na glavi praćenim krvarenjem. Odmah na lice mjesta izašla je patrola PS Goražde i Hitna služba Kantonalne bolnice. Povrijeđeni je prevezen u Kantonalnu bolnicu gdje je dežurni doktor konstatovao povrede u predjelu glave i da je životno ugrožen. U 22:50 sati prevezen je na UKC Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a BPK.


Uviđaj su obavili pripadnici Sektora kriminalističke policije Goražde, a o događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac koji je djelo okvalifikovao kao ubistvo u pokušaju.

Prema riječima komšija i stanovnika Goražda, koji su u šoku, Almira Raščića svi poznaju kao sportistu i čovjeka koji nije imao nikakvih problema s drugim ljudima, zbog čega nikome nije jasan motiv ovog stravičnog događaja.


Tokom karijere bio je član nogometnih klubova Goražde, Željezničar, Velež, Olimpik, Orašje i Zadar.

Almirov stariji brat je Admir Raščić koji je nosio dresove Željezničara, Sarajeva, Borca i drugih klubova. Njihov otac je Muhidin Raščić, inače član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH i predsjednik IO Fudbalskog saveza Bosansko-podrinjskog kantona (BPK).


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.