x

Bivši tjelohranitelj Jacksona nakon deset godina šutnje otvorio dušu!

Više od 10 godina od smrti Michaela Jacksona, njegov bivši tjelohranitelj Matt Fiddes tvrdi da su optužbe za pedofiliju bile katalizator prerane smrti slavnog pjevača.

Matt Fiddes, koji je radio kao član Michaelovog obezbjeđenja od 1999. pa sve do smrti 2009, iznio je na svjetlost dana kako su izgledale posljednje godine života ovog muzičara, otkrivši da on "više nikada nije bio isti" nakon što se 2005. završilo suđenje.

Podsjetimo, suđenje se održalo uslijed optužbi dječaka Gavina Arviza, koji je tvrdio da ga je Michael tokom 2003. godine seksualno zlostavljao u ozloglašenoj "Nedođiji". Ipak, poslije pet mjeseci sudskog procesa Jackson je oslobođen optužbi.

Uoči izlaska novog dokumentarca Michael Jackson: Chasing The Truth, koji predstavlja kontru onom Leaving Neverland i ima za cilj da odbrani muzičara, Fiddes je ponovo stao u zaštitu bivšeg poslodavca.


On je priznao da je Jackson "završio u potpunoj konfuziji" zbog navoda da je pedofil, iako zvanično nije proglašen krivim, i naglašava da je uprkos oslobađajućoj presudi - šteta već bila učinjena.

"Bilo je jasno nakon presude da više nikada neće moći da pucne prstima i da ponovo bude stari Michael Jackson", rekao je.


"Do svog kraja bio je kao hodajući leš. Borio se čak i da jede i da spava, bio je u potpunom haosu", nastavio je i dodao da je tokom suđenja pjevač izgubi ogroman broj kilograma.

Uprkos tome što je Jackson tvrdnje o zlostavljanju žestoko odbacio, Matt tvrdi da je pjevač postao nenormalno paranoičan, da je neprestano vjerovao da "će ga neko uhvatiti", te da su se svi okrenuli protiv njega, i da tadašnja turneja po Velikoj Britaniji vodi direktno u smrt.


"Bio je prestravljen od ubistva na sceni i stalno je davao glupe prijedloge o nošenju neprobojnog prsluka tokom nastupa. Razgovarali smo s njim i objašnjavali da ga javnost voli i da neće biti problema. Rekao sam mu da sam tu i da brinem za njegovu sigurnost, da pazim i motrim na njega", prisjetio se Matt.

Dodao je i da vjeruje da bi Jackson i dan danas bio živ, samo da je prije smrti uspio da uspostavi kontakt sa ozloglašenim ocem Joeom.

Inače, Michaelov bivši publicista Raimond Bain nedavno je takođe branila preminulog kralja popa, zahtjevavši da neprestani napadi na njega prestanu.

"Da li je ovo naređenje da čekamo da neko umre da bi mu potpuno uništili imidž? Taj čovjek, Michael Jackson, on je žrtva još od svoje smrti. Vrijeme je da to prestane. Vjerujem da je moralno, etički i pravno pogrešno", rekla je ona prošlog mjeseca.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Radiosarajevo)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.