x

Lago Junior presudio Kraljevima

Blijedi Real Madrid na Mallorci doživio prvi poraz

Real Madrid je gostovao na Mallorci gdje je doživio prvi ovosezonski poraz, pošto je domaći tim slavio s 1:0.

Real je u La Ligi imao loših partija ove sezone, no uglavnom se izvlačio, ali večerašnje slabo izdanje Kraljeva je kažnjeno i prvim porazom.

Real je gostovao ekipi iz opasne zone, a Mallorca je ostvarila veliku pobjedu u borbi za opstanak, dok je madridski sastav ostao iza Barcelone, koja je sada jedan bod u prednosti.

Imao je Zinedine Zidane dosta problema s igračkim kadrom, nije mogao da računa na neke jako bitne igrače i to se na kraju ispostavilo odlučujućim. Mada, to nije nikakvo opravdanje za blijedu partiju, pa i oni rezervni igrači Reala koji su dobili šansu vrijede višestruko više od bilo kojeg igrača Mallorce.

Lago Junior je golom u sedmoj minuti šokirao Kraljeve, koji više nisu uspjeli da se vrate. Čak se i u 15. minuti tresla mreža Reala, opet nakon udarca Juniroa, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Petnaestak minuta prije kraja Alvaro Odriozola je dobio crveni karton u timu Reala i time su okončane sve nade da ovaj tim može još jednom ostati neporažen.

Realu slijedi meč u Ligi prvaka sa Galatom, pa dočekuje Leganes na svom Santiago Bernabeu, dok je duel sa Barcom koji se trebao igrati narednog vikenda, pomjeren za 18. decembar.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.