x

BLOKIRAN VIBER: Država naredila operaterima da isključe ove aplikacije!

PODGORICA  - Izvršni direktor EKIP Zoran Sekulić je odbio da objasni nalog  Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost svim telekomunikacionim operatorima da isključe mogućnost korištenja aplikacija Viber, WhatsApp i drugih sličnih servisa.

``Ko je vama dao pravo da me zovete. Zovite me sutra u 8 sati. Ko vam je dao pravo da me uznemiravate``, poručio je Sekulić.

 

Kuriru je potvrđeno da je u 18 sati  blokiran pristup Viber u Crnoj Gori , rekao je PR Vajbera Vuk Brajović.

 

Kako nezvanično saznajemo ova odluka je došla od regulatornog tijela Crne Gore, a prema nekim informacijama građani i dalje komuniciraju preko WhatsAppa iako su se proširile glasine da je i ta aplikacija blokirana.

 

Prema nalogu Agencije, operateri su dužni  da sprovedu tu mjeru u skladu sa Zakonom o elektronskim komunikacijama, koji predviđa da je komunikacije za potrebe direktnog marketinga dozvoljena samo uz prethodno pribavljenu saglasnost korisnika.

 

Mogućnost korištenja servisa kao što su Viber i WhatsApp biće isključena dok Agencija posebnim nalogom ne odredi da se takva zabrana suspenduje.

 

Kompanije Crnogorski Telekom, Telenor i M:tel nisu ustupale podatke o svojim korisnicima i poštuju najstrože bezbijedonosne standarde i procedure zaštite korisnika i njihovih podataka.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.