x

CENTAR KULTURE U EVROPI

Bloomberg: Beč je jedna od najboljih turističkih destinacija u ovoj godini

Američki poslovni portal Bloomberg i britanski list Independent uvrstili su Beč na listu najboljih turističkih destinacija za ovu godinu.

Kako je saopćila vlast glavnog grada Austrije, Bloomberg je Beč proglasio ove godine jedinom evropskom prijestolnicom među 25 najuzbudljivijih turističkih destinacija na svijetu.

Bloombergove preporuke za putovanja, za koje su napomenuli da se objavljuju jednom godišnje, ubrajaju se među najutjecajnije u Sjedinjenim Američkim Državama.


Prije toga je online izdanje Independenta također svrstalo austrijsku prijestolnicu među najbolje svjetske turističke destinacije u 2022. Ocijenjen je kao centar kulture u Evropi. Među najvećim vrlinama Beča navedeni su bogata kultura i dobra infrastruktura.

Kako je navedeno, Beč je pridobio urednike Bloomberga inovativnim hotelima koji povezuju historijski šarm s modernim aspektima i raznovrsnom kulturnom ponudom te kulinarskim bogatstvom. Slična je i ocjena Independenta, koji pored kulinarskog, kulturnog i historijskog naslijeđa, poseban naglasak stavlja na novu klimatski prihvatljivu noćnu željezničku liniju do Pariza. Isti stav po pitanju linije Pariz - Beč je zauzeo i britanski Financial Times.


"Ovakva priznanja pokazuju da Beč uprkos pandemiji spada u najbolje turističke destinacije. To daje nadu za 2022. godinu. Mnogobrojne inicijative grada za podršku turizmu obećavaju i imaju učinka", izjavio je Peter Hanke, član bečke vlade u resoru za finansije, privredu, rad, međunarodne odnose i bečka javna preduzeća.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.