x

Još više snage

BMW bi uskoro mogao predstaviti M2 Competition

Prema nezvaničnim informacijama BMW će krajem aprila na Sajmu automobila u Pekingu predstaviti najsnažnije izdanje modela M2 s kojim stiže naziv Competition.

U dobro informisanim krugovima tvrde da su u BMW-u s nedavno predstavljenim modelom M2 Coupe Black Shadow Edition došli do posljednjeg izdanja standardnog M2, a uzbudljiv nastavak priče sugeriše informacija prema kojoj će bavarska automobilska kompanija na Sajmu automobila u Pekingu koji počinje 25. aprila predstaviti M2 Competition.


Renderi pokazuju kako bi trebao izgledati najsnažniji M2 koji će za pogon koristiti kućni trolitarski linijski 6-cilindarski biturbo motor u koji je u ovom slučaju "ugurano" dodatnih 45 konjskih snaga. 415 konjskih snaga i više od 500 Nm najvećeg obrtnog momenta, koji se distribuira na zadnju osovinu, trebalo bi biti dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h nakon 4,2 sekunde. S opcionim paketom M Driver, koji isključuje limitator maksimalne brzine, M2 Competition trebao bi razvijati više od 270 km/h.


S novim detaljima u i na karoseriji, novim bojama karoserije i novodizajniranim felgama, očekuje se da će BMW za M2 Competition tražiti blizu 10.000 eura više u odnosu na standarni M2 čija osnovna cijena u Njemačkoj iznosi 59.900 eura.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.