x

širenje ponude

BMW najavio dolazak plug-in hibridnih modela X3 i X5

Kompanija BMW je najavila dolazak modela X3 xDrive30e i X5 xDrive45e 2019. i 2020. godine.

BMW X3 i X5 se odlično prodaju otkako su predstavljenje njihove nove goneracije. Što se tiče modela X3, zabilježeno je povećanje narudžbi za 60 posto u poređenju na stariji model. osim toga, X5 je postao novi hit, tako da stvari za BMW izgledaju sjajno, ali ne baš na svim tržištima.

Neki sjevernoamerički kupci zbog manja izbora pogona polako odustaju od BMW-a te umjesto toga kupuju Jaguarov I-Pace, Hyundaijevu Konu Electric ili Teslin Model X, a zbog toga će uslijediti reakcija njemačke kompanije. BMW-ov direktora Herald Kruger je potvrdio dolazak modela plug-in hibridnog modela X3 naredne godine, kao i plug-in hibridni X5 za 2020. godinu. BMW polako puni svoju ponudu, posebno kad se u obzir uzme da će potpuno električni model iX3 stići uskoro.

Prema dostupnim informacijama, BMW X3 xDrive30e će koristiti isti pogon kao i nadolazeći BMW 330e iPerformance, imat će 2,0-litarski četverocilindrični benzinski motor i električni motor pozicioniran između konvencionalnog motora i mjenjača. Zajedno će motori isporučivati 275 KS, a maksimalni domet korištenjem samo električnog pogona iznosit će 60 km.

Što se tiče modela 330e, BMW tvrdi da će emisija CO2 iznositi samo 39 grama po kilometru, kao i da će trošiti 1,7 litara goriva na 100 pređenih kilometara.

BMW X5 će vjerovatno pokretati 3,0-litarski šestocilindrični motor također u kombinaciji s električnim motorom, a očekuje se da će zajedno razvijati 388 KS i 600 Nm obrtnog momenta. Ta snaga će modelu X5 xDrive45e omogućiti da od 0 do 100 km/h ubrza za 5,6 sekundi, sekundu prije u odnosu na prethodnika.

Očekuje se da će BMW uskoro imati i potpuno električnu verziju modela X5.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.