x

SAMO 300 PRIMJERAKA

BMW predstavio M4 Convertible Edition 30 Jahre

Posebnom i brojčano ograničenom edicijom BMW obilježava 30 godina od prvog kabrioleta koji je na sebi nosio čuveno slovo M.

U ljeto 1988. godine u BMW-ovom M odjelu pripremili su "open-air" M3 E30 kojim je kupcima jednog od najcjenjenijih sportskih automobila pored vrhunskih performansi ponuđen i nesmetan pogled na nebo, a 30 godina kasnije Bavarci su predstavili M4 kabriolet kojim obilježavaju tri dekade svojih sportskih automobila za uživanje pod otvorenim nebom.

BMW će M4 Convertible Edition 30 Jahre ponuditi u samo 300 primjeraka, a s jubilarnim automobilom kupci u standardnoj opremi mogu računati na M Competition paket, adaptivni ovjes, otvoreniji izduvni sistem i aktivni diferencijal. Spomenuti paket podrazumijeva i 450 KS kojima raspolaže trolitarski 6-cilindarski biturbo motor.

Pored dvije ponuđene boje karoserije kojima u BMW-u žele da podsjete na svoje ranije M3 kabriolete, jubilarni M4 opremljen je adekvatnim oznakama, sjajnim crnim karoserijskim detaljima i tamnim 20-inčnim točkovima. Oznake edicije postavljene su i u kožom obloženoj unutrašnjosti kabrioleta čijim tvrdim sklopivim krovom upravljaju elektromotori.

Cijena i tržišta na kojima će automobil biti ponuđen još uvijek nisu objavljeni.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.