x

Uskoro u prodaji

BMW privodi kraju testiranja modela M850i xDrive

BMW još uvijek nije skinuo skinuti maskirne folije s druge generacije Serije 8, ali su potvrdili da će model M850i xDrive, koji će biti pozicioniran ispod najsnažnije verzije M8, pokretati novi V8 motor s 530 KS.

Paralelno sa zvaničnim fotografijama koje su snimljene na završnim testiranjima modela M850i xDrive u Walesu iz BMW-a je stigla informacija da će luksuzni GT pokretati potpuno novi V8 motor s 530 KS i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta.


Pored izvanredne pogonske grupe, optimalnog težišta i naglašene strukturalne krutosti, automobil će standardno biti opremljen aktivnim ovjesom, aktivnim stabilizatorima, sistemom za upravljanje preko obje osovine i elektronski kontrolisanom ograničenom blokadom zadnjeg diferencijala.


Za distribuciju snage na obje osovine (xDrive) zadužen je unaprijeđen 8-stepeni automatski mjenjač s povećanom brzinom reakcije.


Druga generacija Serije 8 (uključujući i najsnažniju verziju M8) u prodaji bi trebala biti do kraja godine, a Bavarci kupcima obećavaju vrhunske vozne osobine luksuzno opremljenog Grand Tourera koji „guta“ posljednje testne kilometre.





(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.