x

BMW u četvrtak predstavlja Seriju 2 Coupe, objavljen teaser

BMW će u četvrtak 8. jula predstaviti sljedeću generaciju Serije 2 Coupe.

S obzirom na činjenicu da ćemo Seriju 2 Coupe vidjeti uskoro, BMW je podigao atmosferu objavljivanjem teasera na društvenim mrežama.

Teaser prikazuje prednju polovinu automobila sakrivenu u sjeni uz ljubičasto osvjetljenje. Izgled automobila je i dalje misterija, ali posvijetljena fotografija otkriva M oznaku na braniku što znači da se radi o M Performance verziji.


Serija 2 Coupe će imati stražnji pogon, ali M Performance model pogon na sva četiri točka. Ispod haube će se nalaziti redni šestak koji razvija 369 KS, a u slučaju modela bez M oznake će tu biti BMW-ov 2,0-litarski četverocilindrični motor s turbopunjačem, prenosi klix.ba.

Iako BMW krije dizajn novog modela, zahvaljujući špijunskim fotografijama je poznato da će zadržati manju rešetku hladnjaka te da dizajn neće biti mnogo drugačiji u odnosu na aktuelni model.


Predstavljanje BMW-a Serije 2 Coupe zakazano je za četvrtak 8. juli, odnosno prvi dan Goodwood festivala brzine. Prodaja počinje početkom sljedeće godine, a očekuje se i dolazak M2 modela visokih performansi.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.