x

opljačkali mu kuću

Boatengov život u Barceloni se pretvorio u pakao

Kevin-Prince Boateng sinoć je debitovao u La Ligi u dresu Barcelone, ali se nije baš proslavio svojom igrom.

Boateng je prošlog mjeseca stigao iz Sassuola na posudbu u Barcelonu što je iznenadilo fudbalsku javnost. Za katalonski klub debitovao je u Kupu Kralja protiv Seville, ali je na debi u domaćem prvenstvu morao čekati nekoliko sedmica i meč protiv Valladolida.

Ipak, debi pred navijačima Barcelone nije prošao baš onako kako se nadao jer se Boateng jednostavno nije mogao sastati s loptom. Velike kritike dobio je na društvenim mrežama jer su mnogi navijači Barcelone poručili da on jednostavno nije kalibar za ovaj klub.

Međutim, noćna mora za Boatenga počela je tek nakon utakmice protiv Valladolida. Naime, kada je sa porodicom došao kući shvatio je da je opljačkan. Nepoznati razbojnici provalili su u njegovu kuću tokom utakmice i ukrali nakit i druge predmete u vrijednosti od čak 300.000 eura.

Boateng je odmah to prijavio policiji koja je brzo stigla, te napravila uviđaj. Preko sigurnosnih kamera će pokušati pronaći počinitelje, no iskustvo im ne obećava previše da će ih naći. No, Boatenga može "utješiti" činjenica da nije jedini igrač Barce kojem se to desilo.

Prošle godine istu sudbinu doživio je i Philippe Coutinho. Samo nekoliko dana nakon potpisa za Barcu opljačkana je njegova kuća, a razbojnici nikada nisu pronađeni.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.