x

PRED START PLEJ-OFA

Bogdanović odigrao meč sezone: Sa pet trojki nosio Atlantu do važne pobjede

Srbijanski šuter je bio poprilično raspoložen što je vidjela odbrana Čikago Bulsa

Ekipa Atlanta Hoksa došla je do veoma važne pobjede u NBA ligi, čime su praktično i osigurali poziciju iznad protivnika pred početak plej-ofa. Atlanta je predvođena Bogdanom Bogdanovićem slavila na gostovanju Čikago Bulsima sa 123:105, gdje je najefikasniji bio upravo srbijanski košarkaš.

Bogdan je praktično odigrao partiju sezone onda kad je bilo najpotrebnije i u direktnom duelu sa rivalom koji se nalazio na samo jednu pobjedu zaostatka, osigurao je svom timu bolju poziciju u odnosu na Čikago.

Atlanta bolje otvorila meč

Bulsi će sada izvjesno ostati na 10. poziciji pred start plej-ina, dok će Atlanta nastaviti da se bori za svoj proboj koji može dospjeti sve do šeste pozicije, ako joj se poklope rezultati, a i ako slave u preostala tri meča.

Atlanta je bila ta koja je bolje otvorila meč i koja je već poslije uvodnih 12 minuta imala prednost od 10 poena, bilo je 36:26. Vođstvo je minimalno uvećano i poslije druge dionice, dok je održano i tokom treće.

Čikago nije imao rješenje za sjajne Hokse, koji su i maestralnom posljednjom dionicom samo potvrdili ovu veoma važnu pobjedu.

Bogdanović najbolji u ekipi

Za tako nešto, zasluge idu upravo srbijanskom reprezentativcu Bogdanu Bogdanoviću, koji je postigao 26 poena, čime je bio i najbolji u svojoj ekipi. Bogdanović je izuzev poenterskog učinka zabilježio i četiri skoka i pet asistencija, a pogodio je i čak pet trojki na meču.

Podršku je imao u Dižonteu Mariju sa 17 poena i Sadiku Beju koji je postigao 18. Izuzetan pod košem je bio i Klint Kapela sa 13 poena i 14 skokova. Bulse je predvodio Zak LaVin sa 26 poena, dok je Demar Derozan postigao 21. Odličan je bio i Nikola Vučević sa 19 poena i 10 skokova.

Ovo je bila i jedna od najboljih partija u sezoni za Bogdana Bogdanovića, koji je određeni dio iste propustio zbog koljena.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.