x

Pomoć za bolnicu u nabavljanju novog respiratora

Bojan Bogdanović nije zaboravio svoj Mostar: NBA košarkaš donirao čak 50.000 dolara!

Pandemija koronavirusa pogodila je i Bosnu i Hercegovinu, a jasno je da bolnice u našoj zemlji i nisu najbolje opremljene za ono što se dešava.

Mnogi su pokrenuli razne humanitarne akcije kako bi se pomoglo bolnicama u našoj zemlji za što bolju brigu za zaražene od koronavirusa. Jedan od prvih koji je odlučio pomoći je Džanan Musa koji je donirao novac za bolnicu u Bihaću, te je pokrenuo akciju.

Musinim stopama nastavio je još jedan NBA košarkaš, a radi se o hrvatskom reprezentativcu Bojanu Bogdanoviću. Rođeni Mostarac odlučio je pomoći svom gradu čime je zaista zaslužio veliki respekt.

Bogdanović je donirao čak 50.000 dolara Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar kako bi nabavili novi respirator. Iz SKB Mostar su se zahvalili Bogdanoviću na ovoj pomoći koja će biti od ogromne koristi bolnici u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Musa i Bogdanović su pokazali da bi svi trebali pomoći bili to javno ili anonimno, ali su sportisti još jednom dokazali da imaju veliko srce i da su tu uvijek za svoj grad kada je to najpotrebnije.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.