x

Bojan Vasković za Ekskluzivu: Supruga i ja poštujemo pravila! Imamo malu bebu i kćerkicu, ne izlazimo napolje!

Za Bojana Vaskovića, rođenog Sarajliju i frontmena Lexington Banda ćete uvijek čuti samo pozitivne komentare. Njegov vokal, pjesme koje je otpjevao, ali i predstavljanje u javnosti su pronašli put do srca publike. Njemu je kraj 2019. godine bio sjajan, budući da je u novembru dobio sina Mihajla, a ništa manje sretan mu nije bio početak 2020. kada je sa ostalom ekipom iz benda napunio beogradsku Arenu. Samo par dana nakon toga zavladala je pandemija koronavirusa, a Bojan u razgovoru za Ekskluziva.ba portal otkriva kako provodi dane. 

Bojane, prije nego pređemo na pitanja o vanrednoj situaciji, moramo se osvrnuti na koncert u Areni. Kakvi su sada utisci?

- Iskren da budem baš mi je žao što se ova situacija nastavila nakon koncerta, čini mi se da nismo stigli da uživamo u onom trenutku poslije, a zaista je bilo fenomenalno, nesvakidašnje. Naša publika koja nas prati 15 godina je pokazala da je najbolja publika na svijetu i zaslužili su najmanje jedan ovakav koncert na godinu-dvije otprilike. Mi smo se potrudili da ne iznevjerimo nikog, bilo je zaista impozantno.


Recite nam kako provodite vaš dan, na šta se on svodi? Vjerujemo da je znatno drugačiji nego inače...

- Mi smo već nekih više od mjesec i pol dana u karantinu, poštujemo sva pravila i disciplinovani smo, s obzirom da imamo i malu bebu i kćerkicu od pet godina. Brzo nam prolazi vrijeme, uglavnom smo angažovani oko njih, djeca u ovoj situaciji pogotovo traže pažnju. Naročito male bebe. I bez ove situacije, čovjek ima obavezu oko toga, a što se tiče kćerkice od pet godina i ona traži pažnju, zanimaciju, tu smo, trudimo se i nije nam dosadno.

Svaki dan nam se plasiraju razne vijesti, crne prognoze. Koliko to pratite i kako iste utiču na vas?

- Pa iskren da budem, ja sam se distancirao od svih vijesti, ne samo sada već i inače. Ispratim djelimično, čisto da znam. Generalno sam se u posljednjih pet, šest godina dosta distancirao od medija i vijesti. Kada otvorite bilo koji časopis ili putem aplikacije, odmah ćete vidjeti tragedije, tako da je najbolje da se distanciram i da mi dan počinje sa nekim vedrijim stvarima.


Ko ide u nabavku stvari, kako izgleda jedan vaš odlazak tamo?

- Pa odemo uglavnom zajedno supruga ili ja, ili jedno od nas dvoje. Podijelimo se, stvar je trenutka. Ne odlazimo više od jednom sedmično.

Šta je sa vašom majkom, gdje se ona nalazi?


- Moja majka živi ovdje u Beogradu, blizu nas, hvala Bogu svi su dobro. Čujemo se svakodnevno, ne viđamo se, apeluju da trebamo izbjegavati kontakt, tako da to poštujemo sve dok ovo traje.

U vašem domu je beba od pet mjeseci, potom nešto starija Anđelina, kako na cijelu situaciju gledate zbog njih?

- Kao što sam maločas rekao, djeca u ovoj situaciji traže mnogo više pažnje, nego inače, s obzirom da nemaju gdje da potroše energiju. Ne izlazimo napolje, imamo dvorište u sklopu kompleksa, ali to je baš na kašičicu.


Da li vas je ova izolacija još više zbližila sa porodicom, ipak ste vi neko ko je non stop na točkovima?

- Da vam kažem sa te strane, zaista jeste. Ovo je najduži period da sam kod kuće i da sam sa porodicom. Ako ćemo da gledamo sa vedrije strane, to je pozitivna stvar što živimo jedan divan porodičan život nakon svih ovih godina jurnjave za nečim. Takav je posao da smo mi generalno na točkovima i na različitim krajevima svijeta, tako da je s te strane dobro došlo. Ali, ne bi valjalo da potraje, jer zaista kad je čovjek u četiri zida postaje nervozniji, ali nadamo se da će sve brzo proći.

Vi ste boem, čovjek koji izuzetno voli kafanu, vjerovatno nikada niste bili ovoliko bez nje? Koliko vam nedostaje, je li ponekad i neizdrživo?

- Pravo da vam kažem ništa nije neizdrživo, ali da nedostaje - nedostaje kafana. To je mjesto gdje čovjek barem jedanput dnevno svrati, da se popije kafa, progovori koja lijepa riječ sa prijateljima, to je mjesto najljepših sastanaka.


Za one koji ne znaju, vi ste vlasnik jednog kafića, šta je trenutno sa njim? 

- Mi smo morali da zatvorimo lokal s obzirom da je situacija kakva jeste.

Šta je ono što ćete prvo uraditi kada sve ovo prođe i spremate li, ili imate već keca u rukavu da publici pružite nešto novo?

Znate kako, ovu situaciju smo iskoristili da odmorimo glavu od svega i dokle god da traje tako će biti. Napunićemo baterije za neke nove radne pobjede, postoje tu neke nove pejsme koje su snimljene, tako da ćemo ih vjerovatno plasirati kad sve prođe. Ono što ćemo prvo uraditi jeste krenuti sa nastupima koji su zakazani za taj period ili će ovi nastupi koji nisu mogli biti odrađeni biti pomjereni. Svakako ćemo nastaviti sa aktivnostima.

Bojan je za kraj razgovora uputio tople pozdrave svim čitateljima Ekskluziva.ba portala uz nadu da svi ostanete zdravi i strpljivi kako bismo uživali u nekim ljepšim danima.


Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.