x

Provedite kvalitetno vrijeme sa djecom tokom izolacije

Bojite bojanke sa mališanima

Vama će to i te kako prijati u ovim danima izolacije .

Da biste kvalitetno proveli vrijeme sa djecom, ali se i opustili, umirili živce i oslobodili se stresa, u svakodnevnu rutinu ubacite bojenje bojanki. Psiholozi je nazivaju novom meditacijom uma. Mališanima će to biti zanimljivo, povoljno će se odraziti na njihovu kreativnost i razvoj moždanih vijuga, a bit će sretni i ispunjeni, jer nešto radite zajedno.

Vama će to i te kako prijati u ovim danima izolacije. Psiholog Majl Foks (Michael Fox) je radio istraživanje koje je pokazalo da bojenje ima isti efekat na stanje našeg uma kao i meditacija.


- Ono nam pomaže da se izoliramo od mračnih misli i problema i bar na trenutak zaboravimo na neprijatne okolnosti i fokusom na boje i linije otresemo stres i ne dozvolimo mu da postane hroničan. Dok budete bojili, vaš mozak će biti zdravo uposlen i tako ćete ga odbraniti od napada anksioznosti - tvrdi Foks. 

Ukoliko nemate bojanke, možete da ih pronađete na internetu i odštampate. Ili precrtajte na papir neke likove iz bajki, kako bi djeci bilo još zanimljivije i onda zajedno bojite njihove omiljene junake. Podijelite flomastere i drvene bojice i prionite na posao.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.