x

ovako se pravda

Bolje da je ćutala: Oglasila se instrumentarka iz Narodnog fronta koja je snimala porođaj na TikToku!

Instrumentarka iz GAK "Narodni front" koja je na TikToku uživo prenosila carski rez iz operacionoj sale oglasila se na ovoj društvenoj mreži, tvrdeći da je sve učinila nenamjerno. Objavu prenosimo u cjelosti:

- Želim da objasnim uživo snimak koji je emitovan sa mog profila u periodu od 04 do 05h dana 26.04.2023. Snimak je nastao nenamjerno. U noćnom dežurstvu svi smo svjesni da je zabranjena upotreba mobilnog telefona u sali, ali kako su nas pozvali za hitan carski rez, samo sam telefon ostavila prislonjen o rešetku za rukavice, nesvjesna da se upalila kamera koja je prenosila uživo prenos na Tik Toku.


- Prije poziva u salu smo gledali Tik Tok i to je posljednje ostalo uključeno. Iz snimka se vidi da niko u sali nije bio svjestan da odloženi telefon vrši prenos uživo. Snimak je nastao spontano. Osim pacijenta, vidim se i ja gdje se spremam za operaciju i učestvujem u istoj. Ja se izvinjavam pacijentu kojoj je povrijeđena privatnost, pacijentkinjinoj porodici kao i široj javnosti. Ja sam medicinska sestra - instrumentarka unazad 14 godina i cijeli svoj radni vijek sam gradila odnos između pacijenta i medicinske sestre na principima sestrinske etike i prema dobrim pravilima struke.


- Najiskrenije mi je žao što je nastao uživo prenos jer moje aktivnosti na Tik Toku su bile usmjerene uglavnom na moju porodicu, prijatelje i na edukativni sadržaj koji ni u jednom videu nije sadržavao podatke o ličnosti niti bio u suprotosti sa medicinskom etikom. Još jednom, ponavljam da mi je duboko žao i da se iskreno izvinjavam pacijentkinji, njenoj porodici, klinici koja me hrani, svim svojim kolegama cjelokupnoj javnosti - napisala je Jelena.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.