x

Dijamant u centru pažnje

"Bomba" medija u Italiji i Španiji: Džeko napušta Inter, ali već ima dvije nevjerovatne opcije?

Bh. napadač Edin Džeko oduševio je ponovo javnost svojim igrama u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Džeko je sinoć briljirao na meču protiv Finske i bio je najzaslužniji što su Zmajevi došli do pobjede. BiH je slavila sa 3:2 u Zenici uz dva gola Džeke, te je iskusni napadač iznudio i penal kojeg je Miralem Pjanić na kraju pretvorio u gol.

Nakon duge sezone u Interu i mečeva za bh. reprezentaciju Džeko je konačno dobio zasluženi odmor. Pripreme u Interu će početi narednog mjeseca, ali pitanje je da li će se tu pojaviti Dijamant.

Naime, italijanski mediji objavili su danas da bi Džeko mogao ovog ljeta napustiti Inter iako je na Meazzi proveo tek jednu sezonu. Inter želi dovesti nekoliko pojačanja u napadu, a prije svega to se odnosi na Paula Dybalu i Romelua Lukakua.

Ukoliko Dybala i Lukaku dođu u Inter jasno je da će Simone Inzaghi morati da prekriži nekog od napadača. Navodno, izbor bi mogao pasti upravo na Džeku, a već ranije su otpisani Alexis Sanchez i Caicedo.


No, mediji na Apeninima objavili su da u tom slučaju Džeki neće biti problem da pronađe novi klub, te se pojavilo već nekoliko bombastičnih špekulacija kada je u pitanju kapiten naše reprezentacije.

Calciomercato je objavio da u Juventusu pomno prate situaciju oko Džeke i da će ga ponovo pokušati dovesti jer ga vide kao idealnu opciju da igra u tandemu s Dušanom Vlahovićem.

Džeko je prije dvije godine bio na korak od Stare dame i sve je već bilo dogovoreno, ali je transfer propao u posljednjem trenutku. No, čini se da i dalje postoji mogućnost da Džeko zaigra za Juve i sigurno je da će nas čekati veoma uzbudljivo ljeto.

Međutim, i mediji u Španiji su otišli korak dalje. Ugledna Marca je danas posvetila tekst Džeki kojeg spominju čak kao moguće pojačanje Real Madrida.


Marca je objavila da ne bi bilo uopšte iznenađenje da Džeko dođe u Real Madrid iako se nalazi na zalasku karijere. Carlo Ancelotti želi dostojnu zamjenu za Karima Benzemu i adekvatno pojačanje u napadu nakon što su ostali bez Kyliana Mbappea.

Navodno, taj izbor bi mogao pasti upravo na Džeku i teško da bi bh. napadač odbio poziv Real Madrida iako bi sigurno bio rezervna opcija. No, poznato je da je ljetni prelazni rok pun raznih špekulacija, a Džeko je često i sam bio dio toga.

Sve to će diktirati i čelnici Intera, odnosno činjenica da li će uspjeti dovesti Dybalu i Lukakua. Za Džeku sada slijedi zasluženi odmor, a nakon toga će biti vremena da razmišlja o svojoj budućnosti.


(Sportsport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.