x

Borba se nastavlja: Španska vlada pisala Evropskom sudu pravde - žestoko protiv Superlige

Iako je koncept Superlige propao pod pritiskom UEFA i ostalih mnogobrojnih institucija te javnosti, organizatori ovog takmičenja još uvijek nisu odustali od svoje ideje.

Prije nekoliko dana njemačke novine Frankfurter Allgemeine Zeitung objavile su da su imale uvid u novi dokument čiji tvorci su Real, Barcelona i Juventus prema kojem Superliga ne bi bila potpuno zatvoreno takmičenje.

Navodno se u dokumentu ističu i mnogobrojne kritike na račun Evropske fudbalske federacije, a sam dokument je navodno usmjeren na Evropsku komisiju i Evropski parlament s obzirom da bi naredne godine Evropski sud pravde naredne godine odlučiti može li UEFA imati monopol na evropska klupska takmičenja.


Dakle, organizatori Superlige ne namjeravaju se lako predati, ali ni druga zainteresirana strana u ovom slučaju ne miruju, odnosno danas je Vlada Španije Evropskom sudu pravde poslala dopis u kojem navodi da podržava UEFA-u u parnicama i borbi protiv organizatora Superlige.


Navodno, Španija, odnosno tamošnja vlada nisu jedine koje su pisale Evropskom sudu pravde, a treba dodati da je UEFA ranije odustala od postupka protiv osnivača Superlige, Barcelone, Juventusa i Real Madrida.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.