x

Novi rukometaš RK Gračanica

Boris Bosić: Došao sam u najorganizovaniji klub u Bosni i Hercegovini

Iako su ostali bez najboljeg strijelca lige, Dine Hamidovića, u RK Gračanica vrijedno rade kako bi sklopili novu ekipu.

Okosnica je tu, otišlo je nekoliko igrača, ali izostanak bi se trebao osjetiti samo kada je riječ o Hamidoviću i golmanu Ahmetaševiću.

Ipak, uprava kluba i stručni štab pokušavaju pronaći pojačanja kako se ni ti izostanci ne bi osjetili.

Novi igrač RK Gračanica je Boris Bosić koji igra na poziciji srednjeg beka, a u Gračanicu dolazi iz Vogošće.

"Iako iz sebe imam šest, sedam sezona Premijer lige, još uvjek mislim za sebe da sam mlad igrač, željan dokazivanja i napredovanja. Sigurno da od ove sezone očekujem baš to, da napravim dodatni iskorak u svojoj karijeri. Takođe želim da i klub napravi još bolji rezultat nego prošle godine", rekao je Bosić, te je dodao:

"Bilo je dosta ponuda ali odlučio sam se za Gračanicu zbog toga što je klub, mogu slobodno reći najorganizovaniji i najstabilniji u BH rukometu. Takođe još jedan faktor je trener Damir Doborac koji izvlači maksimum iz svakog igrača i što je baš on gradio svoju karijeru na mojoj poziciji tako da se nadam dodatnom napredovanju i učenju. Nakon dugo godina igraće se evropa u Gračanici i mislim da je to odlično i za ovo mjesto i za ostale igrače", rekao je Bosić.

Govorio je novi igrač RK Gračanica i o navijačima ovog tima.

"RK Gračanica ima sjajne navijače u što sam se uvjerio igrajući pred njima prošle sezone, a i kao gledaoc u utakmici protiv Borca gdje su zaista napravili nevjerovatnu atmosferu i ambijent u kojem svaki igrač uživa da igra", izjavio je Boris Bosić za SportSport.ba

Osim Vogošće, Bosić je u svojoj karijeri igrao i za Slogu iz Doboja i Gradačac, a sa Slogom je 2012. godine bio prvak države.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.