x

Milioneri su odigrali sjajan meč

Borussia razbila Augsburg na startu Bundeslige, Fortuna iznenadila Werder

Nogometaši Borussije Dortmund su odlično otvorili novu sezonu u Bundesligi i sa 5:1 su na svom terenu bili bolji od Augsburga.

Nije sve krenulo dobro po Borussiju nakon što je Florian Niederlechner u 30. sekundi postigao gol za vodstvo Augsburga od 1:0 i veliki šok za domaće navijače.

Ipak, već u 3. minuti Milioneri su izjednačili na 1:1, a strijelac je bio Paco Alcacer. Borussia je nakon toga dominirala na terenu i stvorila je nekoliko odličnih prilika da postigne gol, ali se Augsburg do odlaska na odmor uspio odbraniti.

Odbrana gostiju ipak nije izdržala u drugom poluvremenu pa je Jadon Sancho već u 51. minuti postigao gol za vodstvo Borussije od 2:1.

Samo šest minuta kasnije bilo je 3:1 kada je golman gostiju napravio veliku grešku, a Marco Reus je postigao gol. Dvije minute kasnije sve dileme oko pobjednika su riješene nakon što je Paco Alcacer pogodio za 4:1.

Borussia je i nakon toga napadala, a u 82. minuti je stigla i do petog gola, a strijelac je ovaj put bio Julian Brandt.

Bayer Leverkusen i Paderborn su odigrali sjajnu utakmicu, a domaći su na kraju slavili sa 3:2. Bh. nogometaš Rifet Kapić nije ulazio u igru u redovima gostiju.

Freiburg je na svom terenu bio siguran protiv Mainza i slavio je sa 3:0, a pobjedu je upisala i Fortuna Dusseldorf koja je iznenadila Werder Bremen u gostima i slavila sa 3:1.

Wolfsburg je na svom terenu upisao pobjedu protiv Kolna rezultatom 2:1.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.