x

Sjajna predstava izabranika Luciena Favrea pred meč Lige prvaka protiv Barcelone

Borussia razbila Leverkusen, Ibišević sa klupe posmatrao poraz Herthe kod Mainza

Borussia Dortmund je u 4. kolu Bundeslige ugostila Bayer Leverkusen i slavila sa 4:0.

Ekipa Luciena Favrea je u prošlom kolu doživjela šokantan poraz od Union Berlina rezultatom 3:1, ali je u ovom kolu odigrala sjajno protiv "Apotekara".

Od samog početka je Borussia krenula u napad, ali su gosti uspijevali da sačuvaju svoju mrežu.

Ipak, u 28. minuti je Paco Alcacer na asistenciju Hakimija pogodio za 1:0. Sedam minuta kasnije Milioneri su mogli povećati svoje vodstvo, ali je Hakimi pogodio prečku.

Početkom nastavka, u 50. minuti Borussia je stigla do drugog gola kada je Jadon Sancho asistirao, a Marco Reus pogodio za 2:0.

Sve dileme oko pobjednika je riješio Raphael Guerreiro u 83. minuti koji je postigao gol za 3:0, a Jadon Sancho je upisao još jednu asistenciju.

Konačnih 4:0 je postavio Marco Reus svojim drugim golom u 90. minuti.

Augsburg je na svom terenu iznenadio Eintracht Frankfurt i slavio sa 2:1. Domaći su poveli golom Richtera u 35. minuti, a Niederlechner je u 43. minuti povisio na 2:0. Paciencia je u 73. minuti uspio smanjiti na 2:1, a to je bio i konačni rezultat.

Borussia Monchengladbach je slavila u gostima kod Kolna sa 1:0, a jedini gol je postigao Plea u 14. minuti.

Mainz je uspio upisati pobjedu na svom terenu protiv Herthe rezultatom 2:1. Poveli su domaći golom Quaisona u 40. minuti, a gosti su u 83. minuti stigli do izjednačenja kada je Marko Grujić postigao gol za 1:1.

U 88. minuti Mainz je ipak stigao do pobjede nakon što je St. Juste pogodio za 2:1. Vedad Ibišević je bio na klupi Herthe, ali nije ulazio u igru.

Werder Bremen je upisao pobjedu protiv Union Berlina na gostovanju sa 2:1.

Već u 5. minuti su gosti poveli kada je Klaassen sa bijele tačke pogodio za 1:0, ali su domaći također iz penala izjednačili u 14. minuti na 1:1.

U 55. minuti Klaassen je promašio penal, ali je odmah nakon toga Fullkrug pogodio za 2:1 i gosti su na kraju stigli do pobjede.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.