x

Bosanac isprozivao Hrvate: Nudite kamen i more, poluraspali hotel, lokalca koji zavija na sintisajzeru i batine!

Zaslužno ili ne, ove godine se sve veći broj turista žali kako na cijene, tako i na usluge koje im se nude duž hrvatskog dijela jadranske obale. Od toga kako su cijene setova za plažu astronomski skupe, preko loše usluge, pa sve do privatnih plaža na kojima ulaz košta previše, ugostitelji na jadranskom primorju jednostavno ne mogu da se odbrane od loših kritika.

Ovaj put, u ime Bosanaca, kritiku na ugostitelje duž hrvatskog dela Jadrana, uputio je preko statusa na Fejsbuku, novinar Slobodne Bosne Danijal Hadžović.

Naime, on je u podužoj objavi naveo više razloga zbog kojih je bolje otići u Tursku nego u Dalmaciju, pa je pored opisa šta je sve uračunato u cijenu aranžmana, naveo i to "da ni Bosanci više nisu toliko siromašni da idu u Hrvatsku", piše Blic.

Status vam prenosimo u cjelosti:


"I dok hrvatski turizam bilježi značajan pad, a naši zapadni susjedi se hvataju za glave kako i zbog čega, ja ću vam kao objektivni posmatrač ponuditi jednostavan odgovor - zato što ste očajno loši.

Kad odeš na odmor u Tursku primjerice za povoljne pare dobiješ prostrane i vrhunski uređene plaže, ogromne bazene na kojima čitav dan imaš raznorazne sadržaje, od sportskih igara do animatora, nepregledne količine hrane dostupne 24 sata, pored glavnog još nekoliko restorana s nacionalnim kuhinjama, instruktore i zabavljače za djecu pa da i roditelji mogu imati mira, kino salu, masaže, sve moguće sportske terene, vrhunsku čistotu, vrhunsku organizaciju i vrhunski ljubazno i profesionalno osoblje koje pleše za tebe 24 sata, masaše, saune, sportska takmičenja predstave, svirke, itd... To sve samo u sklopu hotela, kad platiš imaš pravo sve to neograničeno koristiti, a oduzelo bi dosta vremena da pišem kako su im tek gradovi sjajni.


U Dalmaciji (namjerno kažem Dalmaciji a ne Hrvatskoj, jer je Istra ipak puno pristojnije mjesto), za iste te pare dobijaš kakav poluraspali hotel koji još od Tita nije okrečen u boljem, a u gorem slučaju kakav betonski pansion s bubašvabama i flekama po posteljini. Od sadržaja imaš kamen i more, eventualno nekog lokalca na sintisajzeru koji ti zavija Magazin, a osoblje te tretira otprilike kao HVO zarobljenika Armije BiH. Doduše, nisu isključene šanse ni da će te Torcida iscipelariti ukoliko procijene da si posjetitelj neprimjerene rasne ili etničke pozadine, a u tu su kriteriji krajnje fleksibilni u zavisnosti od koločine alkohočla.

I ko bi normalan u takvom izboru birao Hrvatsku? Čak ni mi Bosanci nismo više toliko siromašni, a ni ludi. Osim ovih koji jesu ludi.

Hrvatska, mala zemlja za veliku dosadu."

.

.

.

.

.

.

.

.

(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.