x

Bosanski fotograf proputovao svijet: Zahvaljujući fotografijama BiH dobio preko milion lajkova!

Feđa Salihbašić je profesionalni fotograf i Instagram influenter, ima jedan od najvećih instagram profila u Danskoj, a ove zime svoj talenat je iskoristio da zabilježi ljepote Bosne I Hercegovine. 

Feđa radi za brojne poznate brendove, turističke agencije i aviokompanije, često je na putu: krajem prošle godine je radio u Maroku za luksuzni lanac hotela Beachcomber, a prije toga je proputovao kroz cijelu Valencia komunu u Južnoj Španiji gdje je napravio reportažu za komunu, a trenutno se sprema za putovanja u Škotsku,  Kanadu i Australiju.

 

U decembru 2014. Feđa je proputovao Bosnu i Hercegovinu i fotografisao gradove i prirodne ljepote. Zadatak je Feđu doveo na planine Vranicu gdje je posjetio Prokoško jezero u zimskom ambijentu, Vlašić i Trebević, te u Mostar, Zenicu, Sarajevo, Konjic, Jablanicu, Visoko i Žepče, a ljepote BiH koje je fotografisao naišle su na veliki interes mnogih: na Facebook i Instagram profilima, ovaj fotograf je dobio više od 1,2 miliona like-ova zahvaljujući fotografijama iz naše zemlje.

 

Uz fotografisanje navedenih mjesta, Feđa je popričao i sa stanovnicima ovih krajeva, koji su mu pričali o svome životu, ratnim posljedicama, a i preporukama za posjetioce. Tema fotoreportaze je ``Život u Bosni i Hercegovini 20 godina poslije rata``, s naglaskom na to da je ovo zemlja koja je prošla mnogo i sad je jedan od najvećih skrivenih bisera Evrope.

 

BiH je zemlja koja može ponuditi sve što posjetioci traže, od prekrasnih planina za skijanje, do prelijepih jezera, rijeka i Jadranskog mora. 

 

Fotoreportaža o Bosni i Hercegovini praćena njegovim fotografijama bit će objavljena u listu Metroxpress, a trenutno pregovara i s više danskih novinski agencija i jednom švedskom, koje su zainteresovane da objave ovu fotoreportažu.

 

Ovo su Feđini profili na društvenim mrežama:
www.instagram.com/felecool
www.facebook.com/photobyfedja

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.