x

Bosna poražena u Cetinju, Zrinjski upisao novu domaću pobjedu

Košarkaši sarajevske Bosne Royal poraženi su u Cetinju od ekipe Lovćena sa 71:64, u susretu 11. kola Druge ABA lige.

Bosna je u Cetinju pokušala prekinuti niz loših rezultata u ovom takmičenju, ali sarajevski klub ni večeras nije uspio doći do treće ovosezonske pobjede. 

Lovćen je od početka meča bio bolji protivnik, a treću četvrtinu okončao je s prednošću od 17 poena razlike. Bosna je u zadnjoj četvrtini zaigrala mnogo bolje i uspjela smanjiti zaostatak, a taj period igre sarajevski košarkaši dobili su s 28:18. 

Ipak, to je bilo nedovoljno za pobjedu protiv raposložene ekipe Lovćena koju je predvodio Draško Albijanić s 18 poena, dok se u timu Bosne Royal istaknuo Jamir Hanner sa 14 poena. 

Bosna Royal je predzadnja ekipa takmičenja s učinkom od dvije pobjede i devet poraza, dok je Lovćenu ovo bila četvrta pobjeda, uz sedam poraza.

Drugi predstavnik BiH u ovom takmičenju mostarski Zrinjski upisao je novu domaću pobjedu protiv ekipe Teoda iz Tivta. Mostarci su slavili sa 79:68. 

Ivan Miličević bio je najefikasniji u pobjedničkoj ekipi s 22 poena, dok je Marko Ramljak dodao 17 poena. U timu Teoda istaknuo se Milovan Savić s 19 poena.

Zrinjski je sada petoplasirana ekipa sa šest pobjeda i pet poraza, a dok je Teodo trenutno šesti s jednom pobjedom manje.

 

Izvor: Sport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.