x

Trijumf sarajevskog tima

Bosna Royal na vrijeme upalila motore: Bošnjak poražen u Skenderiji

Košarkaši sarajevske Bosne Royal pobijedili su večeras u Skenderiji Bošnjak iz Hadžića rezultatom 91:72 u susretu 19. kola prenstva BiH.

Nije domaći tim lako stigao do trijumfa u večerašnjem meču. Bošnjak se pokazao kao tvrd orah i pružio je dosta dobru igru.

Prvi period donosi izjednačenu košarku. Igralo se koš za koš, a nakon deset minuta igre Bosna Royal je imala dva poena prednosti, 26:24.

Gosti iz Hadžića su bolje ušli u drugu dionicu. Imalu su prednost od plus šest u uvodnim minutama ovog perioda (27:33), ali je nisu uspjeli sačuvati. Na odmor se otišlo neriješenim rezultatom, 46:46.

Košarkaši Bošnjaka bolje otvaraju i treći period. Odlaze na maksimalnih plus osam (46:54), ali su zatim potpuno pali. Bosna je to iskoristila. Pojačali su ritam igre i nakon 30 minuta igre stvorili su 11 poena prednosti, 69:58.

Pokrenuti motori Studenata nisu se ugasili do kraja ovog meča. Bez većih problema su priveli meč kraju, pokazali su da su ipak kvalitetniji i na kraju su upisali pobjedu u ovom duelu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Cory Bradford sa 24 poena, dok je kod gostuju Ahmetbašić ubacio 13 koševa.


Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.