x

Razočaran odlukom saveza

Bosnić dobio otkaz u reprezentaciji Švedske, igrači prijete bojkotom

Bh. košarkaški stručnjak Vedran Bosnić dobio je otkaz u reprezentaciji Švedske nakon čega su neki igrači zaprijetili bojkotom.

Bosnić je smijenjen s funkcije selektora košarkaške reprezentacije Švedske nakon što ju je obavljao četiri godine. Tokom mandata je vodio Šveđane u dva ciklusa kvalifikacija za evropska prvenstva te u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Nakon poraza od Danske u kvalifikacijama za EP švedski savez je odlučio otpustiti Bosnića.


"Još uvijek sam u šoku, nije mi bilo ni na kraj pameti da se ovako nešto može dogoditi. Napravili smo dobar temelj i sistem u posljednje četiri godine. Bez najvećih zvijezda smo prošlog ljeta bili prvi u grupi gdje su bile reprezentacije BiH, Slovačke i Armenije te smo odigrali fantastične kvalifikacije za SP u kojima smo pobijedili Tursku napravivši historijski uspjeh za švedsku košarku. Žao mi je saradnika i mojih igrača, osjećam se kao da su nam uzeli san. Bilo mi je zadovoljstvo raditi s ovim momcima koji su se uvijek odazivali mom pozivu. Bili smo velika porodica", izjavio je Bosnić za portal Klix.ba. 


Zbog otkaza Bosniću neki važni igrači prijete da se više neće odazivati na pozive u reprezentaciju, a ljubitelji košarke su u dvorane svojih klubova u 1. kolu tamošnjeg prvenstva donijeli Vedranove fotografije u znak podrške bh. stručnjaku.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.