x

Božićni NBA maraton: LBJ protiv Duranta, Harden protiv Westbrooka

Spremni ste za jednu od najluđih NBA večeri? Kevin Durant protiv LeBrona Jamesa, James Harden protiv Russella Westbrooka, pa da li treba još nešto dodati?

Kevin Durant i LeBron James

Dakle, Božić je, a to znači da će se Amerikanci fokusirati na svoje sportove i da će napuniti tribine svojih omiljenih dvorana. U NBA ligi je to potpuno ludilo. Šou koji traje nekoliko sati i vodstvo najjače košarkaške lige na svijetu sve podredi upravo ovom događaju.

Nije slučajno da večeras igraju rivali Golden State i Cleveland, Houston i Oklahoma, New York i Philadelphia, Boston i Washington, a igrat će se košarka i kultnom Staples Centru, gdje će Lakersi ugostiti Minnesotu.

Prvi je na redu Madison Square Garden. Od 18 sati po srednjoevropskom vremenu Knicksi će ugostiti 76erse. S jedne strane nevjerovatni Kristops Porzingis, s druge Dario Šarić, Joel Embiid, Covington... Jako zanimljiv duel nas očekuje između slavnih timova. 

Nakon toga, od 21 sat, Warriorsi će ponovo odmjeriti snage s Cavaliersima. Golden State je trenutno broj jedan u NBA ligi, ali Cavsi sa LeBronom Jamesom definitivno mogu da pariraju i da vjeruju u prsten (i) ove godine. Nema Stepha Curryja, no bez brige, Kevin Durant je tu da se pobrine za spektakl.

On i Klay Thompson, Draymond Green, a kontra njih James, Kevin Love, JR Smith i društvo. Poslije tog meča će, od 23:30, snage odmjeriti Celticsi i Wizardsi. Kyrie Irving je Celticse učinio favoritima za naslov, makar na Istoku, a Wizardsi sa Bealom, Wallom i Gortatom svakako tim kojeg vrijedi gledati. 

Spektakl je zagarantovan od 2 sata iza ponoći, pošto James Harden ima štošta da kaže svom bivšem klubu, Oklahomi, a pomagat će mu i Chris Paul, dok će OKC s Westbrookom, Georgeom i Anthonyjem htjeti da se za Božić predstavi na najljepši mogući način.

Za kraj lude božićne večeri ostaje susret Los Angeles Lakersa i Minnesote Timberwolvesa. I tu se svašta očekuje od košarkaških nada kakve su Ingram, Ball, Towns, Wiggins... 

 

Izvor: SportSport.ba

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.