x

OFANZIVA IZ BOTTROPA

Brabus 600 je Mercedes-AMG GLC 63 S sa 600 konjskih snaga

U Brabusu su, očigledno, završili s godišnjim odmorima, jer su nakon izvrsnih kreacija na temu Smarta ForTwo i nove G-Klase predstavili i svoju verziju najsnažnijeg GLC-a.

S omiljenom crnom bojom karoserije, posebnim felgama (od 19 do 22 inča) i mnogobrojnim karoserijskim elementima od karbona, već na prvi pogled, najnovija kreacija iz čuvenog Brabusa daleko je od Mercedesovih standardnih crossovera GLC klase.


U Bottropu su za osnovicu tuninga uzeli Mercedesov najsnažniji GLC čiji AMG-ov 4-litarski V8 biturbo motor sada raspolaže sa 600 konjskih snaga pri 5.800 obr/min i 800 Nm najvećeg obrtnog momenta već od 1.750 obr/min, što je zasluga elektronskog modula koji motornim menadžmentom upravlja ubrizgavanjem goriva i pritiskom turbopunjača.

Podsjećanja radi, spomenuti motor u kombinaciji sa standarnim modelom GLC 63 S nudi 510 konjskih snaga i 700 Nm najvećeg obrtnog momenta.


Brabus 600 od 0 do 100 km/h stiže za 3,6 sekundi i razvija elektronski ograničenih 300 km/h, što ovaj crossover, zaključno s adekvatnim zvukom koji proizvodi novorazvijeni adaptivni izduvni sistem, stavlja u kategoriju supersportskih automobila. Deklarativna prosječna potrošnja goriva iznosi 11,9 litara na 100 pređenih kilometara.


U prilog povećanim performansama ide i rekalibriran zračni ovjes s kojim je podnica automobila bliža podlozi 30 milimetara, a suvišno je i spominjati kvalitet materijala kojima u Brabusu oblažu kabine svojih automobila na kojima već godinama nema karakteristične trokrake zvijezde.


Brabus 600 nudi se i u kombinaciji s modelom Mercedes-AMG GLC 63 S Coupe.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.