x

BEZ ZADRŠKE

Brabus 800: Finaliziranje posla koji je započeo AMG

Iza naziva Brabus 800 krije se Mercedes-AMG E63 S 4Matic Plus koji s ponuđenim performansama može parirati najboljim sportskim automobilima današnjice.

Jedan od automobila koje će njemačka tuning "institucija“ Brabus premijerno izložiti na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi je Brabus 800, a broj u nazivu automobila sugeriše na broj konjskih snaga koje su „ugurane“ u modifikovan AMG-ov 4-litarski biturbo V8 motor.

S adekvatnim modifikacijama koje, pored ostalog, uključuju nove turbopunjače i reprogramiranu centralnu upravljačku jedinicu u Brabusu su za kupce koji ne pitaju za cijenu pripremili E-Klasu s kojom stiže 800 konjskih snaga pri 6.700 obr/min i elektronski limitiranih 1.000 Nm najvećeg obrtnog momenta pri 3.600 obr/min.

Spomenute brojke dovoljne su da veliki luksuzni trovolumenski automobil na 21-inčnim točkovima od 0 do 100 km/h stiže nakon tri sekunde i razvije elektronski limitiranih 300 km/h, a za one kojima maksimalna brzina iz nekog razloga nije dovoljna u Brabusu će ponuditi i opciju bez limitatora uz koju B800 razvija znatno više od deklarisanih 300 km/h.

Brabus će B800 ponuditi i u karoserijskoj verziji čija je masa nešto veća, pa za ubrzanje od 0 do 100 km/h u tom slučaju treba, zamislite, "čitavih“ 3,1 sekundu, a maksimalna brzina ostaje ista kao i u slučaju trovolumenske karoserije.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.