x

Brabus tunirao novu Mercedesovu A-Klasu

Četvrta generacija Mercedesove A-Klase prošla je Brabusov tretman.

Talentovani inžinjeri iz Brabusovog sjedišta u Bottropu su odlučili poraditi na najsnažnijoj verziju premium kompaktnog hatcbacka ne računajući AMG-ovu A 35 verziju te nadolazeći model A 45. Ovdje govorimo o modelu A 250 dostupnom s pogonom na prednje točkove te 4Matic pogonom na sva četiri točka.


Iz njegovog 2,0-litarskog motora s turbopunjačem razvijenog u Mercedesu je izvučeno dodatnih 46 KS i 80 Nm obrtnog momenta tako da sad ovaj četverocilindrični motor isporučuje 267 KS i 430 Nm obrtnog momenta. S PowerXtra B 25 S performance paketom A 250 od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,9 sekundi prije nego dostigne elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.


Osim poboljšanja performansi Brabus je pripremio i niz vizuelnih promjena među kojima su naplaci veličine do 20 inča, krovni spojler sličan onom koji je AMG postavio na novi A 35, novi izduvni sistem od nehrđajućeg čelika s četiri završetka, difuzor i još ponešto.


Unutrašnjost također može biti promijenjena zahvaljujući širokom izboru kože i Alcantare, a tu su i detalji poput osvjetljenih pločica na pragovima, aluminijskih papučica i patosnica od velura.

Brabus već radi na poboljšanju performansi dizelskih verzija nove A-Klase.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.