x

NAJNOVIJE IZ BOTTROPA

Brabusov Mercedes-AMG GT63 S pokreće 800 konjskih snaga

Bilo je pitanje vremena kada će se u Bottropu pozabaviti modelom AMG GT63 S koji je, zaboravimo li na ultrasportski AMG One, najsnažniji produkcijski Mercedes do sada.

Ako zaboravimo na ultrasportski model AMG One, Mercedes-AMG GT63 S (639 KS) najsnažniji je produkcijski model koji se krije iza trokrake zvijezde, ali spomenuto očigledno nije bilo dovoljno fascinantno u čuvenoj njemačkoj kompaniji sa sjedištem u Bottropu, pa su u Brabusu pripremili Mercedes-AMG GT63 S ispod čijeg se prednjeg poklopca krije dodatnih 161 KS.

Poslovično crn, Brabus 800 i dalje pokreće AMG-ov 4-litarski biturbo V8 motor koji u ovom slučaju razvija 800 konjskih snaga s kojima stiže i 1.000 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da vozač i njegovi (fleksibilni) saputnici od 0 do 100 km/h stignu za 2,9 sekundi. Maksimalna brzina, baš kao i u standardnom AMG-ovom četverosjedu, elektronski je ograničena i iznosi 315 km/h. Nema sumnje da pet metara dug automobil bez limitatora može ići i znatno brže.

Dodatni potencijal ostvaren je korištenjem novih turbopunjača i remapiranjem centralne upravljačke jedinice, a u karbon umotan B800 koji je postavljen na najnovijim jednodijelnim ojačanim felgama (21-inčne naprijed, 22-inčne nazad) oplemenjen je i novim izduvnim sistemom.

Brabus kupcima nudi gotov automobil, a oni koji su već kupili Mercedes-AMG GT63 S mogu računati da će se (nakon što njihov GT63 S neko vrijeme provede u Bottropu) kući vratiti s Brabusom 800.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.