x

Braća Lukač u As exkluzivu sa Muhamedom Bikićem!

Gosti novog izdanja emisije „As exkluziv sa Muhamedom Bikićim“ na TV Alfa bili su Eldin i Aldin Lukač, braća blizanci, jedni od najboljih bh. džudista od sticanja nezavisnosti.


„Majstor sam drugi dan. Najznačajniji su mi rezultati: prvak balkana, peto mjesto na evropskom prvenstvu za juniore, peto mjesto na mediteranskim igrama, osvajač sam zlatnih i srebrenih medalja na evropskim kupovima, te bronzane seniorske medalje na Balkanskom prvenstvu...“, rekao je između ostalog Eldin Lukač.

„Majstor sam drugi dan, peterostuki uzastupni prvak BiH u kategoriji do 81 kilogram, osvajao sam drugo i treće mjesto na evropskim kupovima, treće mjesto na balkanskom prvenstvu, te sam bio učesnik mediteranskih igara...“, rekao je između ostalog Aldin Lukač.

Danas su Eldin i Aldin na čelu Džudo kluba „Braća Lukač“, zasigurno jednog od najboljih klubova u BiH.

„Džudo je naš način života, pa nije slučajno što smo nakon okončanja karijere osnovali džudo klub kroz koji su prošli mnogi osvajači medalja, što na domaćoj, što na ino sceni. Idemo dalje, u nove pobjede, medalje“, poručuju braća Lukač, čiji stariji brat Elvir, također bio aktivni džudista.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.