x

Odbio ugovor s Wizardsima?

Bradley Beal nije baš siguran u ono što se o njemu piše, ali jasno je da gdje ima dima, ima i vatre

Bradley Beal je odlučio da ne iskoristi pravo po kome bi ostao u Washington Wizardsima još jednu godinu i zaradio 36,4 miliona dolara, što bi trebalo da znači da će ovog ljeta biti neograničen slobodan igrač.

Ovu vijest objavio je Michael Scott iz HoopsHypea, tvrdeći da će Beal razmotriti ponude NBA franšiza kao slobodan igrač, iako je sam košarkaš Wizardsa ubrzo postavio jedan zanimljiv post na Twitteru u kojem je izrazio zbunjenost cijelom pričom.

Nekoliko godina se šuškalo o Bealovoj budućnosti s Wizardsima, ali su oni malo utihnuli u oktobru 2019. kada je potpisao dvogodišnje produženje od 72 miliona dolara s franšizom iz američkog glavnog grada.

Taj dogovor mu je osigurao da će igrati cijelu sezonu 2019/20 u Washingtonu, budući da NBA pravila zabranjuju da se njegov ugovor mijenja na šest mjeseci.


Beal je nakon povrede Johna Walla evoluirao u elitnog strijelca i vođu Wizardsa, a u sezoni 19/20 prosječno je bilježio rekordnih 30,5 poena i 6,1 asistencija po utakmici.

Washington je želio tim izgraditi oko Beala pa je Walla poslao u Houston Rocketse u zamjenu za Russella Westbrooka u decembru 2020. Taj potez nije doveo do poboljšanja na terenu, dijelom zahvaljujući odbrani koja se smatra među najgorima u NBA ligi tokom pretprošle sezone.

Westbrook je potom otišao u Los Angeles Lakerse u dogovoru koji je Wizardsima donio Kylea Kuzmu, Kentaviousa Caldwell-Popea i Montrezla Harrella u Washington. Ta dodatna dubina rezultirala je boljom igrom Wizardsa, ali su se i dalje mučili. Na kraju su sa omjerom 35-47 zauzeli 12. mjesto na Istoku i ostali su bez doigravanja.


Beal je odlučan da nađe ambiciozniji tim s kojim će igrati završnice NBA lige i boriti se za titulu, a sada će kao slobodan igrač biti izuzetno primamljiv ostatku lige, pa ostaje da vidimo ko će na kraju biti najkonkretniji i ko će mu ponuditi najbolji ugovor. Portland, Denver, Dallas i Los Angeles navod se kao najveći favoriti za dovođenje Beala.

Postoji još niz sjajnih košarkaša koji će biti dostupni kao slobodni igrači, a među njima su i veterani poput Dwighta Howarda, Sergea Ibake, Andre Drmmunonda, Carmela Anthonyja, DeMarcusa Cousinsa, Bismacka Biyomba ili LaMarcusa Aldridgea.

Uz Beala među najpoželjnijima su i Jusuf Nurkić, Kyle Anderson, Jabari Parker, Avery Bradley, Zach LaVine, DeAndre Ayton...


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.