x

copa america

Brazil se mučio s igračem više, ali nakon penala izbacio Paragvaj i prošao u polufinale

Nogometna reprezentacija Brazila puno teže od očekivanog plasirala se u polufinale Copa Americe nakon pobjede protiv Paragvaja poslije boljeg izvođenja penala.

Domaći tim je bolje otvorio meč pa je tako već u 4. minuti Firmino imao priliku, šutirao je s ruba 16 metara, ali je golman Paragvaja to odbranio. Do poluvremena gledaoci su vidjeli poprilično opreznu igru i s jedne i s druge strane, a vrijedi izdvojiti samo pokušaj Derlisa Gonzaleza iz 29. minute kad je Alisson zaustavio njegov pokušaj.

Sredinom drugog poluvremena, tačnije u 59. minuti Paragvaj nakon prekršaja Balbuene ostaje s igračem manje, nakon čega su uslijedili žestoki napadi Brazila. Arthur u 70., a nakon toga i Gabriel Jesus i Firmino u 74. i 76. minuti nisu krunisali velike prilike za postizanje pogotka, a do kraja je i Pargvaj preko Juana Escobara mogao do pobjede da odbrana Brazila u nije reagovala u posljednji trenutak.

Pobjednik je na kraju odlučen nakon boljeg izvođenja penala. Već prvi promašaj Gomeza napravio je razliku za Brazil, poslije čega su Willian, Marquinhos i Coutinho bili precizni. Firmino je promašio penal i vratio je nadu Paragvajcima, ali precizan nije bio ni Gonzalez koji je promašio u petoj seriji, pa je pogotkom Gabriela Jesusa Brazil prošao u polufinale.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.