x

Brena i dan danas pali svijeću čovjeku koji je rekao da će ona biti veća i od Tita! O ovome nikad nije pričala: Ovo je muškarac koji je pjevačici prorekao sudbinu!

Lepa Brena će održati veliki koncert u Zagrebu,a tim povodom je dala nekoliko intervjua medijma, te gostovala u televizijskim emisijama.Pjevačica je pričala o početku karijere, činjenici da potiče iz skromne,radničke familije.Iako su mnogi mislili da joj je čuvena Baba Vanga progonozirala uspjeh, prije toga susreta u Bugarskoj desio se jako neobičan susret.

– Nije. Sjedili smo i doručkovali kod komšinice u dvorištu,kad je naišao jedan stari gospodin i tražio čašu vode. Brzo sam ustala da mu pomognem, dala sam mu čašu vode i stolicu da sjede, pa onda i moju kafu. Ponudila sam mu da pojede nešto i on je započeo priču. Tad sam bila u sedmom osnovne. Obraćao se mojoj mami i rekao “Pretpostavljam da je to vaša kćerka. Kao što je poznat Tito, tako će biti poznata i ona”. Pomislila sam da niko ne može biti poznat kao Tito, da govori gluposti, a izgleda da je, osim što je bio prorok i vidovit, očito mogao i da čita misli. Tad se okrenuo prema meni rekao “Nisam lud, znam šta misliš. Bićeš jako uspješna žena”. U šali sam ga upitala hoću li imati novca kao i Tito, hoću li biti bogata, a on je filozofski rekao “Putovaćeš dokle ti pogled dopire, imaćeš puno novca, koliko rukama možeš zgrnuti u naručje”.


- Rekao je još da se mama ne treba brinuti za moju budućnost, jer ću ja brinuti o svima njima. Već tad sam bila realna i racionalna. Mislila sam da niko ne može biti uspješan bez pomoći uglednih i bogatih roditelja. Mi kod kuće nismo bili bogati i moji mi nisu mogli pomoći. Bila sam svjesna da nisam nešto posebno lijepa, da ne posjedujem poseban talent, ali znala sam već tad da ću napraviti nešto, da ću biti vrlo nezavisna, jer sam naprosto takva rođena. Prorok nam je pričao da odlazi na mjesto gdje je bio Sremski front, da boluje od dijabetesa, ali i naglasio je da mu mozak dobro radi. Dodao je da će se moj uspjeh brzo dogoditi i zamolio me da svaki put kad ga se sjetim zapalim svijeću za njega. I otišao je. Kad god ga se sjetim, zapalim mu svijeću. Činim to i danas-rekla je Brena za 24.sata.hr

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.