x

Brena i Saša prodali Grand: Dali su imperiju za basnoslovne pare, evo koliko miliona su bogatiji!

Saša Popović i Lepa Brena, zajedno sa Breninim suprugom Slobodanom Živojinovićem, prodali su ostatak od 49 procenata „Grand produkcije“ kompaniji „Junajted medija“, koja je 2014. već kupila paket akcija od 51 odsto, otkriva Kurir.

Njih dvoje su tako ukupno zaradili još 15 miliona eura, koliko su inkasirali i prije pet godina!

Cjelokupna transakcija kupoprodaje biće završena do kraja ove godine, što znači da će od 2020. u Agenciji za privredne registre imena osnivača i suvlasnika „Granda“ biti izbrisana.

O ovoj temi već duži period se spekulisalo. Redakcija Kurira je u više navrata pokušavala da dobije zvanične podatke i potvrde o transakciji unutar ove kompanije, ali bezuspješno. Tek nedavno su kolege iz emisije „Paparaco lov“, pozivajući se na svoje izvore, objavili da se Popović i pjevačica povlače iz „Grand produkcije“. - Saša Popović i Lepa Brena za koji dan neće više imati ni procenat vlasništva nad svojim čedom „Grand produkcijom“. Ali Saša će nastaviti da radi postojeće emisije, samo kao kreativni autor, producent ili kako će ga već nazvati, i to za platu. Cjelokupnu vlasničku strukturu konačno će preuzeti „Junajted medija“, dok će sa ovim dijelom od preostalih 49 odsto osnivači „Granda“ na svojim računima prihodovati ukupnu sumu od čak 30 miliona eura. Od toga im je polovina plaćena prije pet godina - rečeno je u emisiji.


Dakle, prostom računicom zaključuje se da će Popović i Brena i ovaj put dobiti 15 miliona eura za prodaju preostalog dijela „Granda“. Sašin udio u vlasničkoj strukturi bio je 24 odsto, pa će mu stoga pripasti 7.350.000 eura, dok je pjevačica posjedovala 25 procenata i ona će biti bogatija za 7.650.000.

Kontaktirali smo sa Jovanom Lukić, direktorkom PR sektora „Junajted medije“, koja nije demantovala ovu informaciju, nego nam je poručila da se obratimo direktno „Grandu“. Međutim, ni oni nam nisu dali precizan odgovor. - O poslovnoj politici, kao i o poslovnim planovima čelnika „Grand produkcije“, ne dajemo izjave za medije - rekli su nam iz pres-službe.

Podsjetimo, kada je 2014. obavljena prodaja prvog dijela „Granda“, Kurir je tu informaciju prvi objavio.

.

.

.

.

.

.

.

..


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.